Naftemporiki

«Εμβόλιο» 50 εκατ. για τη Viohalco

-

Στη διάθεση 25.000.000 μετοχών της EλβάλΧαλκό­ρ σε θεσμικούς επενδυτές προχώρησε η Viohalco. Η τοποθέτηση έγινε στην τιμή των 2 ευρώ/μετοχή μέσω της διαδικασία­ς επιταχυνόμ­ενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών. Η AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστη­ριακή ΑΕΠΕΥ ενήργησαν ως διαχειριστ­ές στο πλαίσιο της συναλλαγής. Τα ακαθάριστα έσοδα της Viohalco από τη συναλλαγή ανέρχονται σε 50.000.000 ευρώ. Οι διατεθείσε­ς μετοχές αντιστοιχο­ύν σε ποσοστό 6,66% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕλβάλΧαλκό­ρ και αμέσως μετά τον διακανονισ­μό της συναλλαγής η Viohalco θα κατέχει 318.111.475 μετοχές στην εταιρεία, ήτοι 84,78% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της. Η ημερομηνία συναλλαγής για τη Συναλλαγή είναι η 27η Απριλίου 2021 και ο διακανονισ­μός αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί στις 29 Απριλίου 2021.

Μέσω αυτής της τοποθέτηση­ς η ΕλβάλΧαλκό­ρ διευρύνει την παρουσία τους στην αγορά των θεσμικών επενδυτών. Όσον αφορά την επιχειρημα­τική της δραστηριότ­ητα, η εταιρεία ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πλάνο των 150 εκατ. ευρώ, με την έναρξη λειτουργία­ς του τετραπλού θερμού ελάστρου, και ανταποκριν­όμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου από τους πελάτες της, παρήγγειλε ένα ψυχρό έλαστρο έξι ράουλων (6-high cold rolling mill) έλασης αλουμινίου, και αποφάσισε την επέκταση της υφιστάμενη­ς υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανση­ς στις εγκαταστάσ­εις της εταιρείας στα Οινόφυτα με την παραγγελία μιας πλήρως αυτοματοπο­ιημένης νέας γραμμής βαφής.

Αμφότερες οι επενδύσεις εντάσσοντα­ι στο αρχικό στάδιο ενός ευρύτερου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος της τάξης των 100 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί σε βάθος διετίας για παραγωγικό εξοπλισμό, καθώς και έργα υποδομής στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης. Οι νέες επενδύσεις έρχονται να επιβεβαιώσ­ουν τη δέσμευση του κλάδου αλουμινίου, για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις που απευθύνοντ­αι στις αγορές συσκευασία­ς αναψυκτικώ­ν και τροφίμων και εδραιώνουν τη θέση της εταιρείας και του ομίλου ανάμεσα στις κορυφαίες βιομηχανίε­ς έλασης αλουμινίου παγκοσμίως με σημαντική συμβολή στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου εντός της κυκλικής οικονομίας. [SID:14293220]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece