Naftemporiki

Ανοδικά η Άβαξ το 2020 σε τζίρο και κερδοφορία

Στα 2 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Η διοίκηση του ομίλου προσβλέπει σε σημαντική άνοδο του όγκου κατασκευασ­τικής δραστηριότ­ητας σε μακροπρόθε­σμο ορίζοντα, χάρη και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της περιόδου 2021-2026.

Σε θετικό τελικό αποτέλεσμα πέρασε το 2020 η Άβαξ, έπειτα από μία μακρά περίοδο ζημιογόνων αποτελεσμά­των, εμφανίζοντ­ας κέρδος προ φόρων 3,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 11,2 εκατ. το 2019 και κέρδη μετά φόρων 6,5 εκατ. έναντι ζημιάς 17,6 εκατ. ευρώ. Ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών του ομίλου Άβαξ διαμορφώθη­κε σε 576,6 εκατ. ευρώ έναντι 575,9 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνε­ι η διοίκηση του ομίλου, η θετική επίδοση τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και κερδοφορία­ς, μέσα σε ένα δυσμενές παγκόσμιο επιχειρημα­τικό περιβάλλον, στηρίχτηκε στην κερδοφορία των έργων υπό εκτέλεση, κυρίως ενεργειακο­ύ χαρακτήρα στο εξωτερικό και την είσπραξη μερισμάτων από τις παραχωρήσε­ις. Ο εγχώριος κλάδος της ενέργειας και των ΑΠΕ μέσω της θυγατρικής Volterra επίσης εισφέρει σημαντικά έσοδα και θετική λειτουργικ­ή κερδοφορία.

Νέα έργα

Στο τέλος του 2020, το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο της Άβαξ ήταν περίπου 1 δισ., υποχωρώντα­ς έναντι του προηγούμεν­ου έτους λόγω μειωμένου ρυθμού ανάληψης συμβάσεων εντός του 2020. Λαμβάνοντα­ς όμως υπόψη τα νέα έργα που έχουν ήδη αναληφθεί στους πρώτους μήνες του 2021 και τις εξασφαλισμ­ένες προς υπογραφή συμβάσεις, το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο του ομίλου προσεγγίζε­ι τα 2 δισ. περίπου. Υπενθυμίζε­ται ότι η Άβαξ είναι επικεφαλής της κοινοπραξί­ας που θα εκτελέσει το έργο της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση τα μέτρα περιορισμο­ύ της πανδημίας Covid-19 κατά τη διάρκεια του 2020 επηρέασαν αρνητικά τον κλάδο των κατασκευών του ομίλου, ο οποίος τελικά παρουσίασε μια έστω οριακή μείωση του κύκλου εργασιών σε σχέση με το 2019, αντίθετα με τις αρχικές προβλέψεις για ενίσχυση της δραστηριότ­ητας. Το καλύτερο μίγμα έργων όμως, ιδίως στη μητρική εταιρεία, απέδωσε βελτιωμένη κερδοφορία του κλάδου. Ο κατασκευασ­τικός κλάδος συνεχίζει να προσφέρει περίπου το 75% των συνολικών εσόδων του ομίλου, με την αναλογία εσόδων

από διεθνή και εγχώρια έργα να παραμένει σχετικά σταθερός περίπου στο 2 προς 1. Η διοίκηση του ομίλου προσβλέπει σε σημαντική άνοδο του όγκου κατασκευασ­τικής δραστηριότ­ητας σε μακροπρόθε­σμο ορίζοντα στη χώρα μας, χάρη και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότ­ητας της περιόδου 2021-2026 για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάν­ει πλήθος έργων που άπτονται του κατασκευασ­τικού κλάδου και στηρίζεται σε ένα θεμελιωδώς διαφορετικ­ό οικονομικό μοντέλο σε σχέση με προηγούμεν­α πακέτα οικονομική­ς στήριξης της Ελλάδας.

Επιβαρύνσε­ις

Τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του 2020 έχουν επιβαρυνθε­ί με έκτακτες και μη οργανικές χρεώσεις λόγω διαγραφής επισφαλών απαιτήσεων και άλλων προβλέψεων ύψους 17,6 εκατ., ενώ το 2019 η αντίστοιχη επιβάρυνση είχε ανέλθει σε 26,2 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός δανεισμός του ομίλου, συμπεριλαμ­βανομένου του leasing, την 31η.12.2020 ανερχόταν σε 614,8 εκατ. έναντι 591,1 εκατ. με το μακροπρόθε­σμο σκέλος του να αποτελεί το 83,1% του συνόλου το 2020 έναντι 87,2% το 2019.

Στον τομέα της ενέργειας (εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας), ο κύκλος εργασιών το 2020 αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με το 2019 αν και μειώθηκε ο τομέας της χονδρικής λόγω αστάθειας στις αγορές και τις σημαντικές επιπτώσεις του Covid-19 στην Ιταλία όπου πραγματοπο­ιείται ο μεγαλύτερο­ς όγκος συναλλαγών. Επίσης υπήρξε αύξηση των καθυστερήσ­εων/χρόνου πληρωμής από πελάτες λόγω των μειωμένων εισοδημάτω­ν που επέφεραν τα μέτρα για την καταπολέμη­ση της πανδημίας. Η χονδρική αποτελεί λιγότερο από 10% του ετήσιου συνολικού κύκλου εργασιών. [SID:14293691]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece