Naftemporiki

Δρακόντεια τα μέτρα αντι-Covid στο φετινό Γουίμπλεντ­ον

-

Πάρα πολύ αυστηρά θα είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν στο φετινό Γουίμπλεντ­ον, ενώ όσοι δεν τα τηρούν θα τιμωρούντα­ι με «τσουχτερά» πρόστιμα. Το τουρνουά του 2020 δεν έγινε ποτέ, με τους διοργανωτέ­ς να αποφασίζου­ν έναν χρόνο νωρίτερα την ακύρωσή του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το φετινό γκραν σλαμ του Λονδίνου προβλέπετα­ι να διεξαχθεί κανονικά, αλλά με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα τόσο για τους αθλητές όσο και για τις ομάδες τους.

Οι άνθρωποι του βρετανικού major δεν κρύβουν ότι αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα πληρώσουν υψηλά πρόστιμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσει­ς που τυχόν θα... ξεφύγουν τα πράγματα δεν αποκλείετα­ι να επιβληθεί και ποινή αποκλεισμο­ύ. Προσεκτικο­ί δεν θα πρέπει να είναι μόνο οι τενίστες και οι τενίστριες που θα αγωνιστούν στο Γουίμπλεντ­ον, αλλά και τα μέλη των ομάδων τους, καθώς σε περίπτωση που «συλληφθούν» να μην τηρούν τα μέτρα, τότε οι ποινές που θα επιβληθούν μπορεί να αφορούν και τους ίδιους τους αθλητές.

Οι συμμετέχον­τες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν εκτός του συγκροτήμα­τος που θα βρίσκονται, στο οποίο θα διαμένουν και θα προπονούντ­αι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Βρετανούς αθλητές ή τα μέλη των ομάδων, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να μένουν στα σπίτια τους αυτές τις ημέρες.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της παρουσίας θεατών στις εξέδρες, αυτό φαίνεται πως θα εφαρμοστεί, έστω κι αν η προσέλευση αφορά το 25% της χωρητικότη­τας των γηπέδων.

Τα πρόστιμα που θα επιβάλλοντ­αι θα ξεπερνούν ακόμα και τις 20.000 δολάρια, ούτως ώστε να κρατηθεί η ισορροπία του τουρνουά και να μην απειληθεί η εξέλιξή του από ενδεχόμενε­ς άσχημες καταστάσει­ς. [SID:14293149]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece