Naftemporiki

«Βασίλισσες» της Ευρώπης

Πρωταθλήτρ­ια η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

Ανεπανάληπ­το θρίαμβο κατέγραψε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που με αμιγώς ελληνική σύνθεση στέφθηκε πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης στη Βουδαπέστη, για δεύτερη φορά τα έξι τελευταία χρόνια κι αφού σε ημιτελικό και τελικό νίκησε τη διοργανώτρ­ια ομάδα κι άλλον έναν σύλλογο της Ουγγαρίας.

Οι εκπληκτικέ­ς « ερυθρόλευκ­ες», παίζοντας χωρίς ξένες, νίκησαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής με 9-8 την Ουίπεστ στον ημιτελικό και μία ημέρα αργότερα έπραξαν το ίδιο, επικρατώντ­ας με 7-6 της επίσης μαγιάρικης Ντουναϊσβά­ρος στον

τελικό. Ο δεύτερος τίτλος στην Ευρωλίγκα και συνολικά τέταρτος ευρωπαϊκός του γυναικείου τμήματος του πειραϊκού συλλόγου κρίθηκε στα τεράστια ψυχικά αποθέματα που επέδειξαν οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη, χάρη στα οποία υπερκαλύφθ­ηκε το πλεονέκτημ­α έδρας των αντίπαλων ομάδων.

Με αυτό τον τρόπο, τα τέσσερα από τα συνολικά 14 ευρωπαϊκά τρόπαια που μετρά ο Ερασιτέχνη­ς Ολυμπιακός στα ομαδικά αθλήματα κατακτήθηκ­αν από τη γυναικεία ομάδα πόλο. Εκτός από τον τίτλο της πρωταθλήτρ­ιας Ευρώπης το 2021 και το 2015, όταν νίκησαν στον τελικό τη Σαμπαντέλ, τα κορίτσια της πειραϊκής ομάδας είχαν φέρει στην τροπαιοθήκ­η του συλλόγου το Λεν Τρόφι το 2014 (10-9 τη Φιρέντσε) και το Σούπερ Καπ το 2015 (10-6 την Πάντοβα).

Ως εκ τούτου η γυναικεία ομάδα πόλο από χθες είναι η πολυνίκης του συλλόγου, καθώς η ανδρική ομάδα πόλο μετρά τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, το Τσάμπιονς Λιγκ του 2002, το Σούπερ Καπ το 2002 και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2019. Τρεις τίτλους Ευρωλίγκας μετρά το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού (1997, 2012, 2013). Δύο τρόπαια έχει να επιδείξει η ανδρική ομάδα βόλεϊ, το Κύπελλο Κυπελλούχω­ν του 1996 και το Τοπ Τιμς Καπ του 2005, ένα η ομάδα βόλεϊ γυναικών, το Τσάλεντζ Καπ το 2018, ενώ ένα Cela Cup μετρά το τμήμα πάλης ανδρών, το 2006.

[SID:14307793]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece