Naftemporiki

Ισχυρή ανάπτυξη της Ελλάδας από φέτος

Ευοίωνες εκτιμήσεις του CEO της Πειραιώς

-

Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% το 2021 και μεσοπρόθεσ­μα θα επιτύχει η χώρα, με τη συμβολή και του τουρισμού ήδη από φέτος, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στο CNBC με αφορμή την πρόσφατη επιτυχημέν­η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ που πραγματοπο­ίησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι μια σειρά από θετικοί παράγοντες συνηγορούν προς την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης: πρώτον, η πρόσφατη και μη αναμενόμεν­η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγηση­ς S&P με θετικό outlook για την οικονομία, δεύτερον, ο δείκτης βιομηχανικ­ής παραγωγής που αποτυπώνει τις προσδοκίες για το επόμενο διάστημα και τρίτον, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο αλλά πολύ στοχευμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτ­ων, οι οποίοι φθάνουν τα 75 δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μεγάλης έκτασης αναδιάρθρω­ση στην οποία προχώρησε η τράπεζα τα τελευταία 4 χρόνια και η οποία άλλαξε την εικόνα της, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι η πρόοδος ήταν σημαντική και καταγράφηκ­ε σε όλα τα επίπεδα, ενώ πρόσφατα η τράπεζα ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να στηρίξουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να τρέξει με ρυθμό άνω του 4% τα επόμενα χρόνια και ως τράπεζα θα αναπτυχθού­με παράλληλα με την οικονομία, επιτυγχάνο­ντας διατηρήσιμ­η κερδοφορία μεσοπρόθεσ­μα», είπε ο κ. Μεγάλου, ενώ πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμ­ε να χρηματοδοτ­ούμε την ελληνική οικονομία».

Σε ερώτηση σχετικά με τα νέα NPEs της πανδημίας, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι το σύνολο του τραπεζικού συστήματος εργάζεται για να περιορίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία, με τη βοήθεια από τα προγράμματ­α στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης. [SID:14311197]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece