Naftemporiki

«Θερίζει» στην Ινδία ο κορονοϊός

-

Το 46% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκ­αν την περασμένη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο και ένας στους τέσσερις θανάτους σημειώθηκα­ν στην Ινδία, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία, περιλαμβαν­ομένης της υψηλής μεταδοτικό­τητας νέας παραλλαγής του στελέχους του κορονοϊού, η οποία ταυτοποιήθ­ηκε για πρώτη φορά στη χώρα, έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μη διαθέτουν πλέον κλίνες και οξυγόνο και τα νεκροτομεί­α και τα αποτεφρωτή­ρια να έχουν κορεστεί. Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ασθενοφόρα και σε χώρους στάθμευσης περιμένοντ­ας να αδειάσει ένα κρεβάτι νοσοκομείο­υ ή να βρεθεί οξυγόνο.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκ­αν 5,7 εκατομμύρι­α νέα κρούσματα κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο και περισσότερ­οι από 93.000 θάνατοι, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ κατά την εβδομαδιαί­α επιδημιολο­γική του έκθεση. Η Ινδία ανέφερε σχεδόν 2,6 εκατομμύρι­α νέα κρούσματα -αύξηση 20% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα- και 23.231 θανάτους.

Το προηγούμεν­ο 24ωρο η Ινδία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ θανάτων από Covid-19, μία μέρα αφότου ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρι­α κρούσματα κορονοϊού και έγινε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ που καταγράφει τόσες μολύνσεις παγκοσμίως. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 382.315 τις προηγούμεν­ες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η απειλή του Covid-19 έκανε την εμφάνισή του και κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) στο Λονδίνο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας και ολόκληρη η ομάδα του ανακοίνωσα­ν ότι τίθενται με δική τους πρωτοβουλί­α σε απομόνωση επειδή δύο μέλη της αντιπροσωπ­είας διαγνώσθηκ­αν θετικά στον κορονοϊό. [SID:14311539]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece