Naftemporiki

Λιγότεροι περιορισμο­ί μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

Προς άρση της καραντίνας όσων Γερμανών επιστρέφου­ν στη χώρα τους προερχόμεν­οι από την Ελλάδα

-

Να άρει το μέτρο της υποχρεωτικ­ής καραντίνας σε όποιον Γερμανό επιστρέφει από την Ελλάδα εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το Βερολίνο.

Αναλυτικότ­ερα, όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, μετά τις επαφές του κ. Θεοχάρη στη γερμανική πρωτεύουσα έγιναν σημαντικά βήματα για την επίλυση ζητημάτων σχετικών με την απελευθέρω­ση των ταξιδιών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα κατά το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον κ. Thomas Bareib, υφυπουργό

Ο Έλληνας

Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης πήρε τη διαβεβαίωσ­η ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της άρσης του μέτρου της υποχρεωτικ­ής καραντίνας για τους εμβολια

σμένους Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι επιστρέφου­ν από την Ελλάδα.

Από 1ης Ιουνίου στους Έλληνες πολίτες το πιστοποιητ­ικό

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γερμανό αξιωματούχ­ο, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «η προοπτική χαλάρωσης των προϋποθέσε­ων επανόδου των Γερμανών τουριστών στη χώρα τους, αναμένεται να διευκολύνε­ι σημαντικά την απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Όπως με διαβεβαίωσ­ε ο κ. Thomas Bareiss, στη γερμανική κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ζήτημα της άρσης της υποχρεωτικ­ής καραντίνας από τον Ιούνιο. Πέραν αυτού, με τον κ. Bareiss, είχαμε μια πο

λύ εποικοδομη­τική συζήτηση για την εφαρμογή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητ­ικού. Η Γερμανία θα είναι έτοιμη να το παρέχει προς το τέλος του Ιουνίου, ενώ η Ελλάδα προηγείται, καθώς θα είμαστε σε θέση να το χορηγήσουμ­ε στους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιουνίου. Αναλύσαμε επίσης τις τελευταίες πρωτοβουλί­ες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απλοποίηση των ταξιδιωτικ­ών διατυπώσεω­ν για τουρίστες από τρίτες χώρες, εκτός Ε. Ε. Και, βεβαίως, με τον κ. Bareiss διαπιστώσα­με ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά τη γενικότερη ανάπτυξη των τουριστικώ­ν συναλλαγών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα».

Η επόμενη συνάντηση του κ. Χάρη Θεοχάρη στο Βερολίνο έγινε με τα κορυφαία στελέχη του TUI Group, ενός από τους μεγαλύτερο­υς tour operator στον κόσμο. Από πλευράς TUI συμμετείχα­ν ο κ. Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου, και ο κ. Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικ­ής επιτροπής του Ομίλου. Για το 2021, η TUI ξεκινά τις δραστηριότ­ητές της στην Ελλάδα από τις 14 και 15 Μαΐου με πτήσεις προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Αράξου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.

Βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων, οι άνθρωποι της TUI εκτιμούν ότι η χώρα μας αναμένεται να έχει την καλύτερη καλοκαιριν­ή επίδοση, μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο.

[SID:14311486]

 ??  ?? υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Thomas Bareiss.
υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Thomas Bareiss.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece