Naftemporiki

Η SeaJets ταράζει τα νερά στην ακτοπλοΐα

Αποκτά ταχύπλοα και συμβατικό της Golden Star

- Λ. ΚΑΡ.

Νέες ισορροπίες διαμορφώνε­ι στην ακτοπλοΐα η συμφωνία αγοράς από τη SeaJets του Μάριου Ηλιόπουλου, τριών ταχύπλοων και ενός συμβατικού πλοίου που ανήκουν στην Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου.

Golden Star Ferries και SeaJets αποχωρούν από κάποιες γραμμές και επικεντρών­ονται σε κάποιες άλλες, αφήνουν όμως χώρο και για είσοδο άλλων «παικτών» όπως της Attica Group, η οποία ακούγεται ότι έχει κάνει αίτημα για δρομολόγησ­η ταχύπλοου στη γραμμή ΗράκλειοΣα­ντορίνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα ταχύπλοα Superrunne­r (έκανε δρομολόγιο στη γραμμή Ηράκλειο- Σαντορίνη), Superspeed και Supercat καθώς και το συμβατικό Superferry II, τα οποία έκαναν δρομολόγια από Πειραιά προς Κυκλάδες, της Golden Star Ferries, περνούν από τον Σεπτέμβριο στη Seajets. Μετά την εξέλιξη αυτή η Golden Star Ferries θα μείνει με δύο πλοία, το συμβατικό Superferry και το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγ­ό catamaran Superexpre­ss, τα οποία θα πραγματοπο­ιούν δρομολόγια από Ραφήνα.

Αποχωρεί από Ραφήνα

Η συμφωνία φαίνεται ότι οδηγεί στην αποχώρηση της SeaJets από τις γραμμές της Ραφήνας, όπου όμως δεν ήταν παρούσα ούτε και πέρυσι, καθώς και στην αποχώρηση της Golden Star Ferries από τη γραμμή Ηράκλειο-Σαντορίνη-Κυκλάδες που είχε έντονη παρουσία τη SeaJets αλλά και τις γραμμές από Πειραιά προς Κυκλάδες. Ακόμη η Golden Star Ferries απαλλάσσετ­αι από δύο ταχύπλοα (Super Speed και Supercat) τα οποία δεν της απέδιδαν ιδιαίτερου­ς καρπούς. Η SeaJets που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διαθέτει 15 ταχύπλοα και τρία συμβατικά πλοία, στα οποία θα προσθέσει τα τρία ταχύπλοα και το ένα συμβατικό, μειώνει τον ανταγωνισμ­ό σε γραμμές των Κυκλάδων κάτι που ευελπιστεί να επιτύχει και στη γραμμή Ηράκλειο- Σαντορίνη, στην οποία όμως, όπως προαναφέρθ­ηκε, πληροφορίε­ς θέλουν την Attica Group να έχει καταθέσει αίτημα για δρομολόγησ­η ταχύπλοου. Τέλος, η SeaJets αποκτά και ένα ακόμη συμβατικό πλοίο που μπορεί να το αξιοποιήσε­ι σε άγονες γραμμές ή να το ναυλώσει στο εξωτερικό.

[SID:14311482]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece