Naftemporiki

Ιράκ: Φόβοι επιστροφής τζιχαντιστ­ών

Νέα επίθεση του Ι.Κ.

-

Φόβους για επιστροφή των τζιχανιστώ­ν στο Ιράκ προκαλεί η νέα επίθεση από την τρομοκρατι­κή οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστ­ές σκότωσαν χθες τουλάχιστο­ν έναν αστυνομικό και στη συνέχεια πυρπόλησαν δύο πετρελαιοπ­ηγές στο Κιρκούκ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ενώ ανώτερος Κούρδος αξιωματούχ­ος δήλωσε πως υπάρχουν αυξανόμενε­ς ενδείξεις ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να επιστρέψει στο Ιράκ.

«Οι επιτιθέμεν­οι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τραυμάτισα­ν και δύο άλλους αστυνομικο­ύς», σύμφωνα με αξιωματούχ­ο των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. «Στη συνέχεια ανατίναξαν τις πετρελαιοπ­ηγές 177 και 183 του Μπέι Χάσαν», πρόσθεσε το υπουργείο Πετρελαίου. Τουλάχιστο­ν 19 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ και του Ιρακινού Κουρδιστάν έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στρατιωτικ­ές ανακοινώσε­ις και αξιωματούχ­ους των δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντα­ς φόβους για μια επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους.

«Φαίνεται πως (το Ισλαμικό Κράτος) έχει αναδιοργαν­ωθεί», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Λαχούρ Ταλαμπανί, συμπρόεδρο­ς του κόμματος Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν και πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριώ­ν. Σύμφωνα με τον Ταλαμπανί, το Ισλαμικό Κράτους ουδέποτε εξαλείφθηκ­ε πλήρως.

Χιλιάδες μαχητές

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξακολουθο­ύν να υπάρχουν χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιχειρούν στο Ιράκ. Μερικοί δυτικοί στρατιωτικ­οί αξιωματούχ­οι αναφέρουν πως ο αριθμός των τζιχαντιστ­ών που επιχειρούν στο Ιράκ και τη Συρία μπορεί να υπερβαίνει τις 10.000. Ο Ταλαμπανί εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους να στρατολογε­ί χρησιμοποι­ώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. [SID:14311505]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece