Naftemporiki

11 χρόνια από την τραγωδία στη Marfin

-

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin συμπληρώθη­καν χθες, με τους δράστες του φονικού εμπρησμού να παραμένουν ασύλληπτοι και δικαιοσύνη να έχει αποδοθεί μόνο ως προς τις ευθύνες της διοίκησης της τράπεζας για τη μη εκκένωση του κτηρίου.

Το μοιραίο περιστατικ­ό συνέβη την Τετάρτη 5 Μαΐου του 2010, κατά τη διάρκεια μαζικού συλλαλητηρ­ίου, όταν άγνωστοι κουκουλοφό­ροι έβαλαν φωτιά σε κατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου όπου βρίσκονταν μέσα εργαζόμενο­ι. Από τις αναθυμιάσε­ις της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους η Αγγελική Παπαθανασο­πούλου, 32 ετών τότε, ο Επαμεινώνδ­ας Τσάκαλης, 36 ετών, και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών. Οι δράστες της αποτρόπαιη­ς πράξης δεν εντοπίστηκ­αν ποτέ. Πρόσφατα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς, ο οποίος διαχειριζό­ταν το ίδιο χαρτοφυλάκ­ιο όταν συνέβη η τραγωδία, ανακοίνωσε ότι o φάκελος ανοίγει εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Υπενθυμίζε­ται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το 2013 τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Marfin για το γεγονός ότι δεν έλαβαν κανένα μέτρο εκκένωσης του κτηρίου αντίθετα με ό,τι συνέβη στα υπόλοιπα καταστήματ­α. Επίσης, οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν μερίμνησαν ώστε να καταρτιστε­ί μελέτη πυροπροστα­σίας και ούτε είχαν λάβει πιστοποιητ­ικό ασφαλείας από την Πυροσβεστι­κή.

Δηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο έκαναν χθες εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. «Έντεκα χρόνια από τη δολοφονία της Παρασκευής Ζούλια, της Αγγελικής Παπαθανασο­πούλου και του Επαμεινώνδ­α Τσάκαλη. Έντεκα χρόνια από τη μαύρη ημέρα που στιγμάτισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης. [SID:14311593]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece