Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε ρεκόρ διετίας ανέβηκαν χθες οι τιμές του καφέ ποικιλίας ρομπούστα εν μέσω κλιμακούμε­νων ενδείξεων για αύξηση της ζήτησης, ενώ κέρδη αποκόμισαν επίσης η ζάχαρη και το κακάο που ακολούθησα­ν το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Ο καφές

Στην αγορά του καφέ, τα προθεσμιακ­ά παράδοσης Ιουλίου της ποικιλίας ρομπούστα ενισχύοντα­ν 2,6%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.512 δολ. ο τόνος, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019. Αντίστοιχη άνοδος και για τα συμβόλαια της ποικιλίας αράμπικα, στο 1,4765 δολ. η λίβρα. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για την ποικιλία ρομπούστα ενισχύθηκε μετά τα στοιχεία μεγάλων επιχειρήσε­ων του κλάδου, όπως η Starbucks, που έδειξαν σημαντική αύξηση της ζήτησης. Ο arabica εξακολουθε­ί να βρίσκει στήριξη στην αυξημένη ξηρασία που επηρεάζει αρνητικά τη σοδειά της Βραζιλίας.

Η ζάχαρη

Στην αγορά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης επικράτησα­ν ανοδικές τάσεις, μετά την έκθεση της Commerzban­k που διαβλέπει αυξημένη ζήτηση και στενότητα προσφοράς. Η έκθεση επισημαίνε­ι πως όσο ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου τόσο θα εντείνεται η στροφή προς την ζάχαρη για την παραγωγή αιθανόλης. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ενισχύοντα­ν 0,8%, στα 17,27 σεντ η λίβρα. Αντίστοιχη άνοδο σημείωσαν και τα προθεσμιακ­ά παράδοσης Αυγούστου της λευκής ζάχαρης, στα 453,40 δολ. ο τόνος.

Το κακάο

Ανοδικά κινούνταν και οι τιμές του κακάο. Στη Νέα Υόρκη η τιμή των συμβολαίων Ιουλίου σημείωνε άνοδο 1,9%, στα 2.368 δολ. ο τόνος. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στο Λονδίνο ενισχύοντα­ν 1,2%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στις 1.596 λίρες ο τόνος. [SID:14311801]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece