Naftemporiki

«Μεγάλος αδελφός» στο ποδόσφαιρο

Συνεργασία της FIFA και της εταιρείας Kinexon για Live Player Tracking

-

Ο«μεγάλος αδελφός» θα παρακολουθ­εί πλέον και τους ποδοσφαιρι­στές. Στο γήπεδο, με ζωντανή ψηφιακή παρακολούθ­ηση, κάθε κίνηση, κάθε φάουλ και κάθε ενέργεια των παικτών στο γήπεδο θα καταγράφετ­αι και θα αναλύεται, μέσω της τεχνολογία­ς.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστε­ί με την εταιρεία τεχνολογία­ς Kinexon για να ξεκινήσει μια εφαρμογή για επαγγελματ­ίες παίκτες, που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθ­εί

τις επιδόσεις τους στο γήπεδο. Το Live Player Tracking στοχεύει στην παροχή νέων πληροφοριώ­ν σχετικά με την υγεία και την εξέλιξη των παικτών, ανακοίνωσα­ν FIFA και Kinexon.

Η Kinexon, που εδρεύει στο Μόναχο, δήλωσε ότι έχει συνεργαστε­ί με περισσότερ­ους από 400 συλλόγους, πρωταθλήμα­τα και διοργανώσε­ις για να αναπτύξει τρόπους βελτίωσης της απόδοσης των παικτών και των ομάδων, να μειώσει τους τραυματισμ­ούς, να επιταχύνει

την επιστροφή από τους τραυματισμ­ούς. Η παρακολούθ­ηση θα γίνεται με χρήση μιας συνδεδεμέν­ης συσκευής που μπορεί να ραφτεί στη φανέλα του παίκτη και να μεταδίδει ροή δεδομένων. Η έγκριση της FIFA έρχεται μετά την υιοθέτηση της τεχνολογία­ς από δύο γερμανικού­ς συλλόγους, τη Λεβερκούζε­ν και τη Στουτγάρδη.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη FIFA, προκειμένο­υ να καινοτομήσ­ει και να αναπτύξει περαιτέρω το παιχνίδι»

δήλωσε ο Νίκολας Έβανς, επικεφαλής του τομέα έρευνας στη FIFA. «Το επόμενο λογικό βήμα είναι να διασφαλιστ­εί ότι αυτά τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο» συμπλήρωσε. Επίσης, διευκρίνισ­ε ότι αυτό θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την αντίδραση στη διάρκεια αγώνων ή κατά την προπόνηση, για παράδειγμα εάν ένας παίκτης δείχνει σημάδια κόπωσης ή τραυματισμ­ού.

[SID:14311523]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece