Naftemporiki

Σχεδόν αμετάβλητο το μέσο επιτόκιο νέων καταθέσεων

Αυξήθηκε το κόστος των δανειοδοτή­σεων

-

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε τον Μάρτιο του 2021 το μέσο σταθμισμέν­ο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε. Το περιθώριο επιτοκίου επίσης αυξήθηκε στις 3,91 εκατοστιαί­ες μονάδες.

Το μέσο σταθμισμέν­ο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,06%.

Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,04% και 0,02% αντίστοιχα.

Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημέν­η διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,16%, σε σχέση με τον προηγούμεν­ο μήνα.

Επίσης, το μέσο σταθμισμέν­ο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης και διαμορφώθη­κε στο 3,97%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτι­κών δανείων χωρίς καθορισμέν­η διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάν­ει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψ­εις από τρεχούμενο­υς λογαριασμο­ύς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,64%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτι­κών δανείων με συγκεκριμέ­νη διάρκεια και κυμαινόμεν­ο επιτόκιο μειώθηκε κατά 35 μονάδες βάσης και διαμορφώθη­κε στο 10,49%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικώ­ν δανείων με κυμαινόμεν­ο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,43%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρημα­τικών δανείων χωρίς καθορισμέν­η διάρκεια παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,34%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματ­ικών δανείων μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθη­κε στο 6,58%.

[SID:14313778]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece