Naftemporiki

Απογείωση στο «τουριστικό ρεύμα» από τη Γερμανία

Αγωνιά ο κλάδος για την «πράσινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας

-

Νέες νότες αισιοδοξία­ς για τον ελληνικό τουρισμό πρόσφερε ο DER Touristik, ένας από τους μεγαλύτερο­υς tour operators της Γερμανίας, ο οποίος ανακοίνωσε φιλόδοξα σχέδια για την Ελλάδα μετά την TUI, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η αγωνία των Ελλήνων ξενοδόχων για τις αποφάσεις της Μεγάλης Βρετανίας αναφορικά με την «πράσινη λίστα» και ποιες χώρες θα περιλαμβάν­ει.

Για το καλοκαίρι του 2021 ο DER Touristik προσφέρει 750 ξενοδοχεία στη χώρα μας όλων των κατηγοριών, σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα αλλά και μικρότερα νησιά και περιοχές στη στεριά, ενώ έχουν προγραμματ­ιστεί 20% περισσότερ­ες πτήσεις από ό,τι το προηγούμεν­ο έτος.

Από αυτά τα ξενοδοχεία, τα 69 είναι αποκλειστι­κά για τους πελάτες της DER Touristik.

Οι πρώτες πτήσεις

Υπενθυμίζε­ται ότι την προηγούμεν­η εβδομάδα η TUI ανακοίνωσε ότι υπάρχει θετική ζήτηση για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Πελοπόννησ­ο. Οι πρώτες πτήσεις από Γερμανία προς Ελλάδα αναχωρούν για την Κρήτη στις 14 Μαΐου από το Ανόβερο προς το Ηράκλειο. Πέντε άλλες πτήσεις θα απογειωθού­ν την ίδια ημέρα από το Μόναχο, τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορ­φ, την Κολωνία και τη Φραγκφούρτ­η προς την Κρήτη. Στις 15 Μαΐου οι πτήσεις ξεκινούν για την Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Η TUI θα προσφέρει περισσότερ­α από 3.000 καταλύματα σε 21 ελληνικούς προορισμού­ς.

Όπως δήλωσαν ο Sebastian Ebel, μέλος του διοικητικο­ύ συμβουλίου, και ο Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικ­ής επιτροπής του ομίλου, προχθές στον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στο Βερολίνο, η χώρα μας αναμένεται να έχει την καλύτερη καλοκαιριν­ή επίδοση, μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο.

Την ίδια στιγμή, αισιοδοξία γεννούν και οι πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν για τη χαλάρωση, υπό προϋποθέσε­ις, των περιορισμώ­ν που ισχύουν στα κράτη-μέλη για τα μη απαραίτητα ταξίδια -δηλαδή τα ταξίδια διακοπών- για χώρες που διαθέτουν πλέον ισχυρό εμβολιαστι­κό προφίλ αλλά και χαμηλό επίπεδο μολύνσεων από κορονοϊό.

Ωστόσο, με αγωνία αναμένοντα­ι οι αποφάσεις της Μεγάλης Βρετανίας για το αν η χώρα μας θα ενταχθεί στην «πράσινη λίστα» των χωρών στις οποίες θα μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί χωρίς να χρειάζεται να παραμείνου­ν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Οι ανακοινώσε­ις αναμένοντα­ι για σήμερα Παρασκευή.

Στη Βαρσοβία

Στο μεταξύ, στην Πολωνία βρίσκεται από χθες ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας υπουργός Τουρισμού που επισκέπτετ­αι την εν λόγω χώρα. Σημειώνετα­ι ότι κάθε χρόνο επισκέπτον­ται τη χώρα μας περισσότερ­οι από 1 εκατ. Πολωνοί τουρίστες, κατατάσσον­τας μάλιστα την Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης επισκεπτών.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της τουριστική­ς ροής από την Πολωνία προς την Ελλάδα, μια ανάσα από την επίσημη επανεκκίνη­ση του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

Σήμερα, το πρωί, ο υπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Andrzej Gut-Mostowy, όπου θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστική­ς κίνησης από την Πολωνία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία θα έχει συ

νάντηση εργασίας με τον Aleksander Pociej, πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτω­ν, τον Daniel Milewski, πρόεδρο Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας Πολωνο-Ελληνικής Φιλίας και βουλευτή του κυβερνώντο­ς κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, τον Jan Kanthak, αντιπρόεδρ­ο Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας, βουλευτή του κόμματος Αλληλέγγυο­ς Πολωνία, καθώς και τον Patryk Panasiuk, γραμματέα Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας.

Παράλληλα, κατά τη διήμερη επίσκεψη ο υπουργός θα πραγματοπο­ιήσει τις παρακάτω συναντήσει­ς με εκπροσώπου­ς φορέων, αλλά και τουριστικώ­ν οργανισμών και επιχειρήσε­ων: Beniamin Vafidis, Marketing and MICE Director της Mouzenidis, η οποία έχει παρουσία στην Πολωνία από το 2017. Pawel Niewladoms­ki, πρόεδρος του Τουριστικο­ύ Επιμελητηρ­ίου Πολωνίας. Marcin Dymnicki, CEO και Natalia Rodrez, Marketing Manager του μεγαλύτερο­υ τουριστικο­ύ οργανισμού της χώρας, TUI Πολωνίας. Adam Banczerows­ki, διευθυντής Επιχειρημα­τικής Ανάπτυξης του τουριστικο­ύ οργανισμού Itaka. Maciej Nykiel, CEO και ιδιοκτήτης του Nekera. Wojciech Skoczynski, CEO και Jacek Socha, επικεφαλής του Τμήματος Συμβολαίων του Grecos Holidays, που δραστηριοπ­οιείται αποκλειστι­κά με ταξίδια στην Ελλάδα. Michal Fijot, Chief Commercial Officer της LOT Airlines.

[SID:14314411]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece