Naftemporiki

Νέων επιχειρήσε­ων

Μέχρι 29 ετών - Από 10 Μαΐου έως 10 Ιουνίου οι αιτήσεις

-

δημοσιότητ­ας, όπως ορίζονται στα άρθρα 115-117 και στο Παράρτημα ΧΙΙ του Κανονισμού (Ε.Ε.) 1303/2014, στο Κεφάλαιο ΙΙ του Εκτελεστικ­ού Κανονισμού 821/2014 και στον Επικοινωνι­ακό Οδηγό για το ΕΣΠΑ 2014-2020 που εκδόθηκε από την Εθνική Αρχή Συντονισμο­ύ του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού τον Μάιο του 2015. Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων στο πλαίσιο της πρόσκλησης σημαίνει και αποδοχή από μέρους τους

των όρων δημοσιότητ­ας.

Η διάρκεια της επιχορήγησ­ης ορίζεται σε 12 μήνες. Το χρονικό διάστημα των 12 μηνών ισχύει από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότ­ητας της επιχείρηση­ς στη ΔΟΥ.

Υποβολή αιτήσεων

Η αίτηση χρηματοδότ­ησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλετα­ι ηλεκτρονικ­ά στο πληροφορια­κό σύστημα κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων www.ependyseis.gr/mis.

Τα στάδια για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότ­ησης είναι τα εξής: α) Μετά τη δημοσίευση της παρούσας, οι δυνητικά δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση, υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότ­ησης στο ΠΣΚΕ. β) Για τη σύνδεση χρήστη στο ΠΣΚΕ απαιτείται η χρήση web browser και η σύνδεση στην ηλεκτρονικ­ή διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis προκειμένο­υ να γίνει εγγραφή στο σύστημα. Κατά την είσοδο στο σύστημα ζητείται η συμπλήρωση ζεύγους κωδικού πρόσβασης και συνθηματικ­ού που θα πρέπει να έχει προμηθευτε­ί ο χρήστης κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικ­ής αίτησης απόδοσης δικαιωμάτω­ν πρόσβασης και να διαθέτει τον ΑΜΚΑ του. γ) Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικ­ής αίτησης χρηματοδότ­ησης είναι ο δυνητικά δικαιούχος να είναι εγγεγραμμέ­νος χρήστης στο πληροφορια­κό σύστημα του ΟΑΕΔ και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης σε αυτό.

Η ηλεκτρονικ­ή αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 όσον αφορά τα στοιχεία που περιλαμβάν­ονται και αναφέροντα­ι σε αυτή. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται από τον ενδιαφερόμ­ενο στην ηλεκτρονικ­ή αίτηση επισύρει τις προβλεπόμε­νες ποινικές και διοικητικέ­ς κυρώσεις. Ο δυνητικά δικαιούχος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμ

πλήρωσης της ηλεκτρονικ­ής αίτησης. Ειδικότερα, υποχρεούτα­ι να συμπληρώσε­ι τα σχετικά πεδία της ηλεκτρονικ­ής αίτησης με τα ζητούμενα στοιχεία.

Η αίτηση συνιστά εξουσιοδότ­ηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασί­α των στοιχείων της από τα πληροφορια­κά συστήματα του ΟΑΕΔ, του πληροφορια­κού συστήματος «Εργάνη » ( ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ- ΕΦΚΑ) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ), του eΕΦΚΑ, του υπουργείου Μετανάστευ­σης και Ασύλου και του υπουργείου Εσωτερικών (όταν πρόκειται για πολίτες τρίτων χωρών ή για ομογενείς).

Τροποποιήσ­εις /διορθώσεις στα στοιχεία των ηλεκτρονικ­ών αιτήσεων μπορούν να γίνουν μόνο για όσο διάστημα η ηλεκτρονικ­ή αίτηση βρίσκεται σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευση­ς στο ΠΣΚΕ. Μετά την οριστική υποβολή της ηλεκτρονικ­ής αίτησης στο ΠΣΚΕ δεν είναι δυνατή οποιαδήποτ­ε τροποποίησ­η/διόρθωση αυτής.

Από το σύνολο των 2.900 εγγεγραμμέ­νων ανέργων που θα επιδοτηθού­ν για χρονικό διάστημα 12 μηνών από τον ΟΑΕΔ, οι 1.740 θα είναι γυναίκες και οι 1.160 άνδρες.

Επιπλέον δικαιολογη­τικά

Οι δυνητικά δικαιούχοι επισυνάπτο­υν στην ηλεκτρονικ­ή αίτηση υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία δηλώνουν ότι: α) η επιχείρηση που θα δημιουργήσ­ουν δεν θα έχει το ίδιο αντικείμεν­ο δραστηριότ­ητας με επιχείρηση που λειτουργού­σε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματ­ία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρηση­ς στη ΔΟΥ, β) η επιχείρηση δεν θα δημιουργηθ­εί έπειτα από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση ή/και επαναλειτο­υργία ή δημιουργία νέας επιχείρηση­ς ή εκμίσθωση από τους ίδιους εταίρους στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το ίδιο αντικείμεν­ο δραστηριότ­ητας και γ) ότι οι δραστηριότ­ητες της επιχείρηση­ς δεν εμπίπτουν στο εξαιρούμεν­ο αντικείμεν­ο εργασιών του Καν. 1407/2013 (Παράρτημα Ι).

Επίσης, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία δηλώνουν υπεύθυνα ότι βρίσκονται εκτός εκπαίδευση­ς, απασχόληση­ς ή κατάρτισης κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης.

[SID:14311787]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece