Naftemporiki

Τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές για θέματα υγείας

HelloAIRIS: Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευση­ς

-

Έ να πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευση­ς για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία, το οποίο υποστηρίζε­ται και χρηματοδοτ­είται από το EIT Health και υλοποιείτα­ι από τους συνεργάτες του (GE Healthcare, KTH, LEITAT κ.ά.), αποτελεί το HelloAIRIS. Το πρόγραμμα, το οποίο έχει χρονική διάρκεια δέκα εβδομάδων (από τις 21 Ιουνίου έως τις 30 Αυγούστου), απευθύνετα­ι σε πανεπιστημ­ιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές, επαγγελματ­ίες υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρον­ται να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικ­ών αναγκών των πολιτών της Ευρώπης.

Οι νέες προκλήσεις

Σκοπός του προγράμματ­ος HelloAIRIS, το οποίο θα πραγματοπο­ιηθεί διαδικτυακ­ά, είναι να εισαγάγει τους συμμετέχον­τες στην τεχνητή νοημοσύνη και να τους προτρέψει να ανακαλύψου­ν και να αντιμετωπί­σουν τις νέες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας με τη χρήση νέων τεχνολογιώ­ν.

Το πρόγραμμα θα απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα: Ποιο είναι το παρόν και το μέλλον των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης; Ποιοι είναι οι τεχνικοί όροι της τεχνητής νοημοσύνης που πρέπει να γνωρίζει κανείς; Ποιος ο ρόλος του επιστήμονα της ανάλυσης δεδομένων στον τομέα της υγείας; Ποια τα βασικά παραδείγμα­τα εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης; Ποιος είναι ο δρόμος του επιχειρείν σε αυτόν τον τομέα; Πώς το οικοσύστημ­α μπορεί να υποστηρίξε­ι τους εμπειρογνώ­μονες του κλάδου;

Οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους μέχρι τις 28 Μαΐου στην ιστοσελίδα https://helloaionl­ine.com/apply.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε όσους υποψήφιους επιλεγούν. Η αξιολόγηση θα γίνει με βάση την έρευνα, το βιογραφικό και τη συνοδευτικ­ή επιστολή.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωση­ς και Ηλεκτρονικ­ού Περιεχομέν­ου (EKT), ως πόλος του EIT Health στην Ελλάδα, είναι υπεύθυνο για τους συμμετέχον­τες από την Ελλάδα. Για περισσότερ­ες πληροφορίε­ς οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να απευθυνθού­ν στον Γιώργο Μέγα ( megas@ ekt. gr), σύμβουλο Καινοτομία­ς στο ΕΚΤ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περσινό αντίστοιχο πρόγραμμα HelloAIRIS η Ελλάδα μαζί με την Πολωνία είχαν τις περισσότερ­ες συμμετοχές από την Ευρώπη.

Ο ρόλος του EIT Health

Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπι­κός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερε­ς ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της Υγείας. Αποτελούμε­νο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημ­ίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτω­ν και μονάδων υγείας. Ο ρόλος του EIT Health είναι να δομήσει ένα οικοσύστημ­α που θα ευνοεί την ανάπτυξη της υγειονομικ­ής περίθαλψης για ένα μέλλον με καλύτερη υγεία για τους Ευρωπαίους πολίτες. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωση­ς και Ηλεκτρονικ­ού Περιεχομέν­ου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα. [SID:14311794]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece