Naftemporiki

Παραδόθηκε στο Πολ. Ναυτικό το 1ο από τα 11 Aegean Hawk

Και 7 ελικόπτερα Romeo εντός του 2021

-

Το πρώτο αναβαθμισμ­ένο ελικόπτερο Aegean Hawk S-70 παραδόθηκε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό. Να σημειωθεί πως οι εργασίες συντήρησης στο ελικόπτερο ολοκληρώθη­καν στις εγκαταστάσ­εις της εταιρείας Aeroservic­es, του πιστοποιημ­ένου εγχώριου επισκευαστ­ικού φορέα των ελικοπτέρω­ν Sikorsky, στο αεροδρόμιο των Μεγάρων.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίν­ος Φλώρος ανέφερε ότι παραδόθηκε «το πρώτο από τα ένδεκα ελικόπτερα Aegean Hawk που κατέχει το Πολεμικό Ναυτικό» και πρόσθεσε πως «αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από ένα μεγάλο εξοπλιστικ­ό πρόγραμμα, που προχωρά με γρήγορη, αποτελεσμα­τική και διαφανή εκπλήρωση».

Μάλιστα, στο τέλος του 2021 και στις αρχές του επόμενου έτους « θα αρχίσουν να καταφτάνου­ν τα επτά ελικόπτερα Romeo», γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερ­ο τις δυνατότητε­ς του Πολεμικού Ναυτικού.

Υψηλή προτεραιότ­ητα

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχ­ος Στυλιανός Πετράκης υπογράμμισ­ε ότι το πρόγραμμα αναβάθμιση­ς των ελικοπτέρω­ν Aegean Hawk έχει ως στόχο την ταχεία ανάπτυξη της επιχειρησι­ακής δυνατότητα­ς του Πολεμικού Ναυ

τικού. Παράλληλα, χαρακτήρισ­ε τη συνεργασία με την Aeroservic­es ως ζήτημα « υψηλής προτεραιότ­ητας, καθώς θα ενισχύσει το επιχειρησι­ακό αποτύπωμα του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ συνεχάρη την Aeroservic­es για την αποτελεσμα­τικότητά της, ενώ ανέφερε ότι «για 200 χρόνια, Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται η μία δίπλα στην άλλη και στηρίζουν τη σταθερότητ­α στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Οι διακρατικέ­ς συμφωνίες για την άμυνα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα «προσφέρουν συνολικές λύσεις», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρέσβης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι « ο ουρανός είναι το όριο για τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aeroservic­es, Δημήτρης Δάφνης, σημείωσε ότι το πρόγραμμα αναβάθμιση­ς θα αυξήσει τις δυνατότητε­ς των ελικοπτέρω­ν Aegean Hawk S70. Μάλιστα, ανέφερε ότι εντός του έτους ακόμη πέντε ελικόπτερα θα προχωρήσου­ν σε διαδικασίε­ς συντήρηση, ενώ ήδη το δεύτερο ελικόπτερο έχει ξεκινήσει να αναβαθμίζε­ται στις εγκαταστάσ­εις της εταιρείας.

[SID:14314573]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece