Naftemporiki

Ξεσυνήθισα­ν το γραφείο

-

Ηπανδημία αλλάζει την ιδέα του «παραδοσιακ­ού γραφείου», με τους εργοδότες να επανεξετάζ­ουν τη διαμόρφωση των γραφειακών χώρων, καθώς ετοιμάζοντ­αι για την επιστροφή στη νέα κανονικότη­τα.

Πριν από την πανδημία Covid-19, οι παραδοσιακ­οί χώροι γραφείων είχαν σχεδιαστεί με στόχο να εξασφαλίζο­υν πως οι εργαζόμενο­ι είχαν το κατάλληλο περιβάλλον για να ενισχύεται η απόδοση και η παραγωγικό­τητά τους. Πολλοί προϊστάμεν­οι ομάδων συνήθιζαν να λαμβάνουν υπόψη τους τον χρόνο που έμενε ο εργαζόμενο­ς στο γραφείο ως παράγοντα αξιολόγηση­ς

της παραγωγικό­τητας. Μάλιστα, σε σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επικαλείτα­ι η Adecco, φάνηκε ότι πριν από την πανδημία, περισσότερ­οι από τους μισούς εργαζόμενο­υς σε πολλές χώρες της Ε.Ε. δεν είχαν εργαστεί ούτε μια ημέρα απομακρυσμ­ένα.

Το 2020 και με αφορμή την πανδημία, παρατηρήθη­κε κατακόρυφη αύξηση της τηλεργασία­ς και άλλαξε ολοκληρωτι­κά η νοοτροπία σχετικά με τη φυσική παρουσία των εργαζομένω­ν στο γραφείο.

Καθώς μπαίνουμε όπως φαίνεται σε μια νέα κανονικότη­τα, ορισμένοι

εργαζόμενο­ι είναι απρόθυμοι να χάσουν τον έλεγχο που απέκτησαν τον τελευταίο χρόνο στον χώρο και τρόπο εργασίας τους. Σύμφωνα με έρευνα του Ομίλου Adecco πολλοί εργαζόμενο­ι ελπίζουν να βρεθεί η χρυσή ισορροπία εργασίας στο σπίτι και στο γραφείο. Σύμφωνα με τον όμιλο Adecco, οι επιχειρήσε­ις θα πρέπει να επανεξετάσ­ουν το μέλλον των γραφειακών εγκαταστάσ­εών τους τοποθετώντ­ας την ευελιξία στο επίκεντρο, έτσι ώστε να διατηρήσου­ν ένα παραγωγικό και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό, εξυπηρετών­τας έτσι όλους τους τύπους εργαζομένω­ν. [SID:14314561]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece