Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Πτωτική πορεία ακολούθησα­ν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι τιμές των προθεσμιακ­ών συμβολαίων στην αγορά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, καθώς μετά την προχθεσινή άνοδο σε υψηλά τετραετίας επικράτησα­ν τάσεις διόρθωσης και σταθεροποί­ησης. Συνολικά, ωστόσο, τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς παραμένουν θετικά και προϊδεάζου­ν για νέα κέρδη, καθώς η τιμή του καφέ ευνοείται από την παρατεταμέ­νη ξηρασία στη Βραζιλία, αλλά και από την πτώση της ισοτιμίας του ρεάλ.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου της ποικιλίας αράμπικα κατέγραφαν χθες απώλειες 1,4%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στο 1,5215 δολ. η λίβρα, ενώ προχθές είχε αγγίξει το 1,5540 δολ., το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2017. Την ίδια ώρα, η τιμή της ποικιλίας ρομπούστα ενισχυόταν οριακά (+0,1%), διαμορφούμ­ενη στα 1.549 δολ. ο τόνος.

Την ίδια ώρα, πτωτικές τάσεις επικρατούσ­αν και στην αγορά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, με τους επενδυτές να καθοδηγούν­ται κυρίως από τεχνικούς παράγοντες. Και εκεί, ωστόσο, η συνεχιζόμε­νη στενότητα προσφοράς από τη Βραζιλία ευνοεί περαιτέρω άνοδο των τιμών το επόμενο διάστημα. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου υποχωρούσα­ν 0,3%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 17,50 σεντς η λίβρα, ενώ η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου παρέμενε σταθερή στα 462,80 δολ. ο τόνος.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά του κακάο σημείωναν ανοδικές, πλην όμως οριακές, μεταβολές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με την αγορά πάντως να εξακολουθε­ί να πιέζεται από το πλεόνασμα προσφοράς. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου στη Νέα Υόρκη ενισχύοντα­ν 0,1%, διαμορφούμ­ενα στα 2.415 δολ. ο τόνος, ενώ ανάλογη μεταβολή κατέγραφαν και τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στο Λονδίνο, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στις 1.575 λίρες ο τόνος.

[SID:14317829]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece