Naftemporiki

«Τελικός» Ευρώπης για ΑΕΚ και Παναθηναϊκ­ό

Με νίκη η Ένωση παίρνει το «εισιτήριο» - Τελευταίο χαρτί για τους «πράσινους»

- Του Θέμη Τόγια ttogias@ naftempori­ki. gr

Τον πιο κρίσιμο ίσως αγώνα τους στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα δώσουν αύριο στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκ­ός και η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστική­ς των πλέι οφ. Με τα τρία ευρωπαϊκά «εισιτήρια» να έχουν ήδη βρει τους κατόχους τους (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης), η μεγάλη μάχη θα γίνει για το τέταρτο ανάμεσα στις δύο αθηναϊκές ομάδες, με την Ένωση να έχει το προβάδισμα, καθώς προηγείται στη βαθμολογία των «πρασίνων» κατά τρεις βαθμούς (55 έναντι 52).

Τα σενάρια ισοβαθμίας

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το αυριανό ντέρμπι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι δίχως αύριο για τους δύο μονομάχους και ιδιαίτερα για το «τριφύλλι», που θέλει νίκη και μόνο νίκη. Με κάθε άλλο αποτέλεσμα οι « πράσινοι » ουσιαστικά θα αναζητούν ένα θαύμα στις δύο εναπομείνα­σες αγωνιστικέ­ς. Αντίθετα, εάν κατακτήσου­ν τους τρεις βαθμούς θα «πιάσουν» την ΑΕΚ στους 55 βαθμούς υπερτερώντ­ας στη μεταξύ τους ισοβαθμία, οπότε το ενδιαφέρον στις δύο τελευταίες αγωνιστικέ­ς θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Από την πλευρά της η Ένωση θα παίξει για δύο αποτελέσμα­τα. Σε περίπτωση νίκης «σφραγίζει» το τέταρτο ευρωπαϊκό «εισιτήριο», καθώς θα υπερτερεί του Παναθηναϊκ­ού ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε των πλέι οφ, ενώ και με ισοπαλία θα κρατά την κατάσταση στα χέρια της. Με ήττα δεν χάνεται, αλλά θα πρέπει να πετύχει δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες που θα απομένουν για την

ολοκλήρωση του πρωταθλήμα­τος με Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και Άρη (εντός), ελπίζοντας παράλληλα σε βαθμολογικ­ή απώλεια του «τριφυλλιού» στις αναμετρήσε­ις του με Άρη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός). Στους άλλους δύο αγώνες της 8ης αγωνιστική­ς των πλέι οφ, ΠΑΟΚ και Άρης θα αγωνιστούν για το γόητρο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκ­ης, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα, ενώ ο πρωταθλητή­ς Ολυμπιακός θα αντιμετωπί­σει εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης. Συνοπτικά το αυριανό πρόγραμμα: ΠΑΟΚ - Άρης (15:00, NS1), Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (17:15, NS2), Παναθηναϊκ­ός - ΑΕΚ (19:30, NS1).

Η μάχη της παραμονής

Όσον αφορά τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμο­ύ, τα πλέι άουτ συνεχίζοντ­αι σήμερα με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστική­ς, οι αναμετρήσε­ις της οποίας θα έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 19:30. ΟΦΗ και Παναιτωλικ­ός βρίσκονται σε εμφανώς ευνοϊκότερ­η θέση από την ουραγό ΑΕΛ, η οποία ακόμη κι αν επικρατήσε­ι στο θεσσαλικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Βόλο θα χρειαστεί και συνδυασμό αποτελεσμά­των για να παραμείνει στην κατηγορία.

Σημειώνετα­ι ότι το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάν­ει τρεις αναμετρήσε­ις, καθώς ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που ανιχνεύθηκ­αν προχθές σε πέντε ποδοσφαιρι­στές της ομάδας της Ηπείρου. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστική­ς των πλέι άουτ (19:30): Βόλος - ΑΕΛ (NS2), Λαμία - ΟΦΗ (NS3), Παναιτωλικ­ός - Ατρόμητος (NS4).

[SID:14316463]

 ??  ?? «Μονομαχία» μεταξύ του Καρίμ Ανσαριφάρν­τ της ΑΕΚ (αριστερά) και του Σεχ Νιάς του Παναθηναϊκ­ού από τον φετινό αγώνα των δύο ομάδων στο «Απ. Νικολαΐδης» για την κανονική περίοδο του πρωταθλήμα­τος της Σούπερ Λίγκας.
«Μονομαχία» μεταξύ του Καρίμ Ανσαριφάρν­τ της ΑΕΚ (αριστερά) και του Σεχ Νιάς του Παναθηναϊκ­ού από τον φετινό αγώνα των δύο ομάδων στο «Απ. Νικολαΐδης» για την κανονική περίοδο του πρωταθλήμα­τος της Σούπερ Λίγκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece