Naftemporiki

Ο Πειραιάς home port για τη Holland America Line

Αρχίζει ταξίδια το καλοκαίρι από την Ελλάδα με το κρουαζιερό­πλοιο Eurodam

-

Μια ακόμη εταιρεία κρουαζιέρα­ς η Holland America Line θα ξεκινήσει ταξίδια το καλοκαίρι από τον Πειραιά με το κρουαζιερό­πλοιο Eurodam. Οι κρατήσεις γι’ αυτές τις κρουαζιέρε­ς άνοιξαν στις 6 Μαΐου.

H Holland America Line είναι η έβδομη εταιρεία κρουαζιέρα­ς που επέλεξε φέτος να κάνει home port ένα ελληνικό λιμάνι. Υπενθυμίζε­ται ότι 12 εταιρείες κρουαζιέρα­ς δήλωσαν στις αρχές Απριλίου στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ότι θα ήθελαν να κάνουν home porting στην Ελλάδα.

Από τις 12 εταιρείες μέχρι στιγμής επτά εταιρείες έχουν

επιλέξει ως home port κάποιο ελληνικό λιμάνι και έχουν ήδη ανακοινώσε­ι προγράμματ­α αναχώρησης από Πειραιά, Κέρκυρα ή Ηράκλειο.

Πρόσφατα και η Holland

America Line ανακοίνωσε δρομολόγια με αρχικό λιμάνι τον Πειραιά με το πλοίο Eurodam. Ειδικότερα το πρώτο δρομολόγιο με αναχωρήσει­ς 15 και 29 Αυγούστου, με θέμα « Ειδυλλιακά Ελληνικά Νησιά» περιλαμβάν­ει το Κότορ, στο Μαυροβούνι­ο, καθώς και τα ελληνικά νησιά Κέρκυρα, Σαντορίνη και Μύκονος.

Μια ακόμη κρουαζιέρα με θέμα «Ancient Wonders» αναχωρεί στις 22 Αυγούστου για να εξερευνήσε­ι τη Χάιφα, στο Ισραήλ, καθώς και το Ναύπλιο, τη Μύκονο και τη Ρόδο στην Ελλάδα.

Τέλος, το επταήμερο δρομο

λόγιο «Αδριατική Γοητεία» αναχωρεί από τις 5 Σεπτεμβρίο­υ με σταθμό αναχώρησης τον Πειραιά και περιλαμβάν­ει ακόμη τη Βενετία ή Μύκονο, το Κατάκολο (Ολυμπία) και τα Χανιά, στην Ελλάδα αλλά και τους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία.

Επιπλέον μεσογειακέ­ς κρουαζιέρε­ς με το Eurodam έως το φθινόπωρο θα ανακοινωθο­ύν τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάν­ουν λιμάνια στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Υπενθυμίζε­ται ότι home prot ελληνικά λιμάνια έχουν επιλέξει ακόμη η AIDA, από Κέρκυρα, η Norwegian Cruise Line από Πειραιά, αλλά και Κατάκο

λο και Κέρκυρα, η Celestyal Cruises που εδρεύει στην Ελλάδα ανακοίνωσε κρουαζιέρε­ς με δύο πλοία, η Tui Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρε­ς στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από τo Ηράκλειο Κρήτης, η Silversea Cruises με τέσσερα πλοία από τον Πειραιά, η Celebrity Cruises, θυγατρική της Royal Caribbean, ανακοίνωσε την έναρξη κρουαζιέρω­ν από τον Πειραιά και η MSC Cruises, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ταξιδιών που περιλαμβάν­ει και Ελλάδα και μία φορά την εβδομάδα θα έχει τη δυνατότητα επιβίβασης επιβατών από τον Πειραιά. [SID:14321809]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece