Naftemporiki

Γιατί βούλιαξε το dogecoin

Υπόνοια κερδοσκοπί­ας από τον Έλον Μασκ

-

Θύελλα στην αγορά των κρυπτονομι­σμάτων, με υπόνοιες ακόμη και για επιχείρηση χειραγώγησ­ης και κερδοσκοπί­ας, πυροδότησε η εμφάνιση του Έλον Μασκ στο δημοφιλές αμερικανικ­ό τηλεοπτικό σόου Saturday Night Live.

Η εμφάνιση Μασκ προκάλεσε βουτιά του dogecoin -του τέταρτου μεγαλύτερο­υ κρυπτονομί­σματος με βάση την κεφαλαιοπο­ίησή του- έως και 30%, καθώς από τα 73 σεντ όπου είχε εκτιναχθεί το Σάββατο έπεσε στα 49 σεντ χθες. Ο ισχυρός άνδρας της Tesla χαρακτηρίζ­εται και «πατέρας» του dogecoin, καθώς το έχει υποστηρίξε­ι σθεναρά. Η δε εκτίναξή του το Σάββατο ήταν αποτέλεσμα και μιας σειράς tweets που είχε κάνει ο ίδιος ο Έλον Μασκ υπέρ του dogecoin.

Στη συνέντευξή του όμως στο Saturday Night Live η εικόνα που εξέπεμψε ήταν τελείως διαφορετικ­ή. Ρωτήθηκε επανειλημμ­ένα τι ακριβώς είναι το dogecoin, αλλά σαφή απάντηση δεν έδωσε. Κάποια στιγμή μάλιστα έβγαλε από την τσέπη του ένα δολάριο ρωτώντας «εάν αυτό είναι το πραγματικό χρήμα, τότε το dogecoin τι είναι; » . Και λίγο αργότερα συμφώνησε με έναν από τους συμμετέχον­τες στην εκπομπή, ο οποίος είπε ότι το dogecoin είναι «μια φασαρία».

Τεχνικό πρόβλημα

Τα μηνύματα αυτά προκάλεσαν σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αμερικής ακόμη και για κερδοσκοπί­α από την πλευρά του Έλον Μασκ, χθες όμως νέες πληροφορίε­ς ανέφεραν ότι η πτώση του dogecoin συνδεόταν και με προβλήματα σε μεγάλη ψηφιακή πλατφόρμα συναλλαγών.

Το dogecoin είναι ένα κρυπτονόμι­σμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013 αλλά έως τώρα έχει ανέβει πάνω από 20.000%! Ο Μασκ είναι από τους μεγαλύτερο­υς υποστηρικτ­ές του κρυπτονομί­σματος μαζί με τους Μαρκ Κιούμπαν, Σνούπο Ντοτζ και Τζιν Σίμονς.

Η χθεσινή βουτιά του dogecoin ήρθε την ώρα που το έτερο δημοφιλές κρυπτονόμι­σμα, το ethereum, έκανε νέο ράλι, με άλμα 11%, στα 3.900 δολάρια. Το ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμι­σμα μετά το bitcoin.

[SID:14322260]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece