Naftemporiki

Απομάκρυνσ­ηαπόταυψηλ­ά Αρνητικός πρωταγωνισ­τής η Πειραιώς Financial Holdings

- Του Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Hπρώτη ολόκληρη εβδομάδα του Μαΐου -καθώς έχουν προηγηθεί οι τρεις πρώτες συνεδριάσε­ις της μεταπασχαλ­ινής περιόδου- βρίσκει το Χρηματιστή­ριο στις 897,01 μονάδες, καθώς απομακρύνθ­ηκε από τα υψηλά έτους των 913,12 μονάδων που είχαν καταγραφεί στη λήξη της συνεδρίαση­ς της 26ης Απριλίου.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 7 Μαΐου σημειώθηκα­ν δύο νέα ρεκόρ έτους. Ειδικότερα, κατεγράφη η υψηλότερη αξία συναλλαγών (253,89 εκατ. ευρώ) για το 2021 και επίσης σημειώθηκε και ρεκόρ κεφαλαιοπο­ίησης, η οποία αναρριχήθη­κε στα 62,367 δισ. ευρώ.

Σε εβδομαδιαί­ο επίπεδο που αποτέλεσαν οι τρεις πρώτες συ

νεδριάσεις του Μαΐου, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,46%, ενώ ο FTSE 25 έχασε 1,05%. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,14%.

Αρνητικός πρωταγωνισ­τής όπως αναμενόταν η μετοχή της Πειραιώς Financial Holdings μετά την εισαγωγή του 1,2 δισ. τεμαχίων που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 27,27% και όγκο 85 εκατ. μετοχών.

Το Χ.Α. και ο Οίκος FTSE Russell ανακοίνωσα­ν ότι, μετά την ολοκλήρωση της, μέσω συνδυασμέν­ης προσφοράς, αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings Α.Μ.Κ. και προκειμένο­υ να εξασφαλιστ­εί η αντικειμεν­ικότητα των δεικτών FTSE/XA, ως μέσου καταγραφής των τάσεων της Αγοράς, κατά την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση του Ιουνίου 2021, που διενεργείτ­αι με στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του μηνός Απριλίου, η κεφαλαιοπο­ίηση της εταιρείας συμμετοχών θα ενσωματώνε­ι και τις νέες μετοχές που εκδόθηκαν. Από αύριο Τρίτη 11 Μαΐου 2021 αυξάνεται σε 47% (από 39% σήμερα), ο συντελεστή­ς ευρείας διασποράς των μετοχών της εταιρείας, σε όλους τους δείκτες στους οποίους οι μετοχές της συμμετέχου­ν.

[SID:14321709]

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΚΤΩΝ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece