Naftemporiki

«Φτερούγισε» για Ευρώπη η ΑΕΚ

Μοιραίος για τον Παναθηναϊκ­ό ο Μακέντα

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

ΗΑΕΚ αναδείχθηκ­ε νικήτρια στον χθεσινό «τελικό» του «Απ. Νικολαΐδης» με τον Παναθηναϊκ­ό, καθώς με γκολ του Μάνταλου στο 50ό λεπτό πέρασε με 1-0 από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και «καπάρωσε» το εισιτήριο για το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθη­κε η 8η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα, η Ένωση έπαιξε αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ξεδίπλωσε τις αρετές της στο δεύτερο, όταν βρήκε χώρους, ενώ είχε και δοκάρι με τον Σβάρνα στο 75ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκ­ός είχε την ευκαιρία να μείνει «ζωντανός», αλλά ο Μακέντα «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα εκτελώντας πέναλτι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσ­εων. Οι «κιτρινόμαυ­ροι» πλησίασαν στον έναν βαθμό από την τρίτη θέση και βρίσκονται στο +6 από τον Παναθηναϊκ­ό, που είδε την Ευρώπη να χάνεται .

Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός μοιράστηκα­ν από έναν βαθμό στην αρκαδική πρωτεύουσα, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση ολοκληρώθη­κε 0-0. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκ­ων» Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με οκτώ Έλληνες στην ενδεκάδα, οι οποίοι στην πορεία έγιναν δέκα, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποί­ησε ακόμη τους Τζο

λάκη, Καραργύρη (τερματοφύλ­ακες), Σουρλή και Αλεξανδρόπ­ουλο, άπαντες από τα τμήματα υποδομής.

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε, ουσιαστικά, τη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας μετά τη νίκη στην Τούμπα επί του Άρη με 2-0 (68’ πέν. Σβαμπ, 90’+1 Α. Ζίβκοβιτς), καθώς απέκτησε προβάδισμα πέντε βαθμών από τους «κίτρινους», δύο αγωνιστικέ­ς πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Η βαθμολογία ( σε 34 αγώνες): Ολυμπιακός 84, ΠΑΟΚ 64, Άρης 59, ΑΕΚ 58, Παναθηναϊκ­ός 52, Αστέρας Τρίπολης 37.

Υποβιβασμό­ς για ΑΕΛ, μπαράζ ο Παναιτωλικ­ός

Στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμο­ύ, ο ΟΦΗ πανηγύρισε την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα μακριά από το Ηράκλειο, καθώς πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία με 2-0 (3’ Σακόρ, 81’ Ντε Γκουζμάν), στο πλαίσιο της 6ης και προτελευτα­ίας αγωνιστική­ς των πλέι άουτ.

Ένας εντυπωσιακ­ά αποτελεσμα­τικός Ατρόμητος επιβλήθηκε με 3-1 (11’ Ραμπέγιο, 20’ Ενσικουλού, 88’ πέν. Μανούσος - 90’+1 πέν. Ματσόλα) του Παναιτωλικ­ού στο Αγρίνιο και εξαφάνισε κάθε υποψία απειλής που μπορεί να υπήρχε πριν από την αναμέτρηση. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, για τον οποίο ήταν η πρώτη νίκη από την ημέρα που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Περιστερίο­υ, μπορεί ήδη να σκέφτεται τις καλοκαιριν­ές διακοπές, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν καθηλωμένο­ι στην προτελευτα­ία θέση και θα παίξουν στα μπαράζ παραμονής.

Ο Βόλος έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες είχε η ΑΕΛ για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς επικράτησε των «βυσσινί» με 3-1 (8’ Δουβίκας, 38’ Μπαρτόλο, 74’ Μπουένο - 69’ πέν. Ντουρμισάι) στο Πανθεσσαλι­κό στάδιο και έστειλε οριστικά την ομάδα του κάμπου στη Super League 2. Ταυτόχρονα, η ομάδα της Μαγνησίας τερμάτισε πρώτη και αήττητη στα πλέι άουτ. Η βαθμολογία (σε 32 αγώνες): Βόλος 43, ΠΑΣ Γιάννινα 35 (31αγ.), Ατρόμητος 34, Λαμία 32, Απόλλων Σμύρνης 31 (31αγ.), Παναιτωλικ­ός 27, ΑΕΛ 24.

[SID:14322888]

 ??  ?? Ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος ήταν ο σκόρερ της Ένωσης στον χθεσινό «τελικό» με τον Παναθηναϊκ­ό.
Ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος ήταν ο σκόρερ της Ένωσης στον χθεσινό «τελικό» με τον Παναθηναϊκ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece