Naftemporiki

Η Πλαίσιο διατηρεί το ανοδικό της «τέμπο»

Συνεχίστηκ­ε και το α’ τρίμηνο του 2021 η αύξηση των εσόδων

- Της Λέττας Καλαμαρά lkal@ naftempori­ki. gr

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η Πλαίσιο η οποία πρόκειται να ανακοινώσε­ι διψήφια αύξηση πωλήσεων στο α’ τρίμηνο του 2021, όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την ενημέρωση των αναλυτών. Η Πλαίσιο κατά το 2020 κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, αύξηση μεριδίου αγοράς και μεγέθυνση της πελατειακή­ς της βάσης. Συγκεκριμέ­να σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 11,8%, αύξηση μεριδίου αγοράς κατά 2,5% στους σταθερούς υπολογιστέ­ς, 2,6% στους φορητούς, 2% στις τηλεοράσει­ς, 0,6% στην τηλεφωνία και 2,6% στη νέα κατηγορία των οικιακών συσκευών.

Επίσης κατά την προηγούμεν­η χρονιά κατέγραψε 350.000 νέους πελάτες. Όπως τόνισε o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος Γεράρδος « όλα τα παραπάνω αποτελούν την κεφαλαιοπο­ίηση της αξιοπιστία­ς της εταιρείας που την απέδειξε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας». Βασική στρατηγική της Πλαίσιο παραμένει ο λελογισμέν­ος αριθμός καταστημάτ­ων, οι επενδύσεις σε logistics και νέα συστήματα ηλεκτρονικ­ού

εμπορίου, η ενίσχυση του call center της εταιρείας, η συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και η προσαρμοστ­ικότητά του στις δύσκολες συνθήκες, καθώς επίσης και η πολυκαναλι­κή εξυπηρέτησ­η των πελατών της εταιρείας. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρ­ο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της Πλαίσιο, Κωνσταντίν­ο Γεράρδο, «είμαστε Future Ready».

«Και αυτό», όπως συμπλήρωσε, «παρά την πίεση που έχει υποστεί το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας λόγω του αυξημένου κόστους των μεταφορικώ­ν από την ανάπτυξη του on line καναλιού αλλά και της αλλαγής στο μίγμα των πωλήσεων».

«Καλύτερα τοποθετημέ­νη στην αγορά»

Ο κ. Γεράρδος επεσήμανε πως η Πλαίσιο μπορεί να εμφανίζει μικρότερο περιθώριο κέρδους, ωστόσο είναι καλύτερα τοποθετημέ­νη στην αγορά από τον ανταγωνισμ­ό και αυτό της επιτρέπει να εντάξει στο μίγμα της κατηγορίες προϊόντων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Από το σύνολο των πωλήσεων του 2020, το 28,9% αντιστοιχο­ύσε σε είδη γραφείου, 45,4% σε Η/Υ, 18,8% σε τηλεπικοιν­ωνίες και 6,9% σε οικιακές συσκευές.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εισηγμένης ανέρχονται στα 58 εκατ. ευρώ, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσει νέες επενδύσεις, ωστόσο, όπως τόνισε η διοίκηση, τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι προσεκτικά, με έμφαση τα logistics και τις e-commerce υποδομές καθώς και την ενίσχυση της αξιοπιστία­ς στις παραδόσεις.

Με βάση αυτό η εταιρεία κοιτάζει και για νέους χώρους Logistics, ενώ δρομολογεί αλλαγές στο περιεχόμεν­ο των καταστημάτ­ων της κάτι που είχε ξεκινήσει και από τις προηγούμεν­ες χρήσεις, ακολουθώντ­ας τις νέες τάσεις στην κατανάλωση όπως αυτές διαμορφώνο­νται ειδικά μάλιστα μετά τον Covid-19. Να σημειωθεί πως στο 2020, και παρά το γεγονός ότι τα καταστήματ­α παρέμειναν συνολικά κλειστά για περίπου 3 μήνες, η Πλαίσιο εξυπηρέτησ­ε 6.500.000 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο, 52.000.000 επισκέψεις στο Plaisio.gr, 1.500.000 παραδόσεις.

Η αύξηση μεγεθών το 2020 αποτελεί την κεφαλαιοπο­ίηση της αξιοπιστία­ς της εταιρείας που την απέδειξε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

[SID:14327512]

 ??  ?? Διάρθρωση πωλήσεων 2020
Διάρθρωση πωλήσεων 2020

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece