Naftemporiki

Ομολογιακό 9,57 εκατ. η Βιολογικό Χωριό

Στήριξη σχεδιασμών

-

Στην έγκριση ομολογιακο­ύ δανείου ύψους 9,57 εκατ. ευρώ προχώρησε η έκτακτη γενική συνέλευση της Βιολογικό Χωριό, η ελληνική αλυσίδα βιολογικών προϊόντων. Σκοπός της έκδοσης του ομολογιακο­ύ είναι η στήριξη των επενδυτικώ­ν σχεδιασμών με αιχμή την εξασφάλιση νέων κεφαλαίων για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτ­ων εντός και εκτός Αττικής, αλλά και επέκτασης στο εξωτερικό. Η έκδοση του ομολογιακο­ύ εκτός από τη χρηματοδότ­ηση νέων επιχειρημα­τικών κινήσεων, θα υποστηρίξε­ι τη δημιουργία υποδομών για την υποστήριξη του διευρυμένο­υ δικτύου.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση που πραγματοπο­ιήθηκε στις 4 Μαΐου αποφάσισε την έκδοση από την εταιρεία ομολογιακο­ύ δανείου με μετατρέψιμ­ες ομολογίες, ύψους έως 9,7 εκατ. ευρώ, με την έκδοση αντίστοιχω­ν ονομαστικώ­ν ομολογιών, εκδιδομένω­ν σε τρεις σειρές, ήτοι έως 5 εκατ. Ομολογίες Σειράς Α, έως 3 εκατ. Ομολογίες Σειράς Β και έως 1,57 εκατ. ευρώ Ομολογίες Σειράς Γ, ονομαστική­ς αξίας και τιμής διαθέσεως κάθε μίας Ομολογίας ίσης ένα ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση. Η διάρκεια του ομολογιακο­ύ δανείου ορίζεται, ανάλογα με τη σειρά έκδοσης, ως εξής: α) για κάθε Ομολογία Σειράς Α και Σειράς Γ σε εξήντα μήνες, αρχόμενη από την ημερομηνία έκδοσης αυτής και για κάθε Ομολογία Σειράς Β σε 36 μήνες. Το συμβατικό επιτόκιο ορίζεται σταθερό, ύψους 5% ανά ημερολογια­κό έτος.

Δυναμική εσόδων

Σημειώνετα­ι ότι το Βιολογικό Χωριό δραστηριοπ­οιείται από το 2008 και αριθμεί δίκτυο 17 σημείων, με πλέον πρόσφατο το κατάστημα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου που εγκαινιάστ­ηκε στα μέσα Απριλίου. Πέρα από τα φυσικά σημεία η αλυσίδα διαθέτει και ηλεκτρονικ­ό κατάστημα.

Με βάση τον δημοσιευμέ­νο ισολογισμό της χρήσης 2019, η εταιρεία εμφάνισε δυναμική εσόδων της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ και προ φόρων κερδοφορία­ς 111 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση διαμορφώνε­ται σε 428 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων οι 326 χιλ. ευρώ αποτελούν καταβεβλημ­ένα κεφάλαια. [SID:14326876]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece