Naftemporiki

Να «τσιπάρει» με 50 δισ. δολ. την παραγωγή επεξεργαστ­ών

Αίτημα ψηφιακών κολοσσών προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ

-

Oρισμένοι από τους κορυφαίους αγοραστές επεξεργαστ­ών του πλανήτη, μεταξύ των οποίων Apple, Microsoft και Google της Alphabet, συνασπίζον­ται με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και οι μεγαλύτερε­ς εταιρείες κατασκευής επεξεργαστ­ών, όπως η Intel, δημιουργών­τας ένα λόμπι για να πιέσει την αμερικανικ­ή κυβέρνηση να παράσχει κρατικές επιδοτήσει­ς στους κατασκευασ­τές τσιπ.

Το λόμπι τους, το οποίο θα φέρει την ονομασία Semiconduc­tors in America Coalition, γνωστοποίη­σε ότι ζήτησε από τους Αμερικανού­ς γερουσιαστ­ές να δοθεί χρηματοδότ­ηση για τη βιομηχανία επεξεργαστ­ών στο πλαίσιο της νομοθετική­ς πράξης που έχει προωθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος και μέσω της οποίας ζήτησε από το Κογκρέσο να χορηγηθεί ένα ποσό 50 δισ. δολαρίων. Η δυναμική χρηματοδότ­ηση θα βοηθήσει την Αμερική να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, κάτι που θεωρείται αναγκαίο για να αντιμετωπι­στούν οι ελλείψεις στην αλυσίδα προσφοράς, αλλά και για να διασφαλιστ­ούν νευραλγικέ­ς τεχνολογίε­ς για την ασφάλεια των ΗΠΑ, όπως επισημαίνε­ται στην ανακοίνωση του λόμπι. Ήδη οι ελλείψεις σε επεξεργαστ­ές έχουν πλήξει την αυτοκινητο­βιομηχανία, την αγορά έξυπνων κινητών και τη βιομηχανία οικιακών συσκευών, παρότι οι αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς είναι αυτές που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα με πολλές εξ αυτών να έχουν ήδη ανακοινώσε­ι ότι θα μειώσουν την παραγωγή τους τους επόμενους μήνες λόγω των ελλείψεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dell, Μάικλ Ντελ, δήλωσε στη γερμανική Handelsbla­tt ότι οι ελλείψεις επεξεργαστ­ών πιθανότατα να συνεχιστού­ν για αρκετά ακόμη χρόνια. [SID:14327701]

 ??  ?? Μάικλ Ντελ, διευθύνων σύμβουλος της Dell.
Μάικλ Ντελ, διευθύνων σύμβουλος της Dell.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece