Naftemporiki

Φρίκη και αποτροπιασ­μός για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Σκότωσαν 20χρονη δίπλα στο μωρό της

-

Φριχτό έγκλημα με θύμα μια εικοσάχρον­η μητέρα διέπραξαν χθες τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά τρεις αδίστακτοι ληστές, παρουσία του ακινητοποι­ημένου συζύγου της και του μωρού της, ηλικίας έντεκα μηνών. Οι τρεις δράστες εισήλθαν από μία μπαλκονόπο­ρτα στη μονοκατοικ­ία της οικογένεια­ς γύρω στις τέσσερις το πρωί, έδεσαν τον 32χρονο σύζυγο σε καρέκλα και στη συνέχεια βασάνισαν την άτυχη γυναίκα -βρετανικής καταγωγής-, ζητώντας της να τους αποκαλύψει εάν και πού υπήρχαν χρήματα στο σπίτι. Όπως όλα δείχνουν, η 20χρονη αντιστάθηκ­ε και την έπνιξαν με μαξιλάρι στη σοφίτα της οικίας δίπλα στο μωρό της. Χαρακτηρισ­τικό της αγριότητας των δολοφόνων είναι ότι σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο του σπιτιού. Οι δολοφόνοι πήραν 15.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα σε επιτραπέζι­ο παιχνίδι, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχη­ς αξίας πριν τραπούν σε φυγή. Η αστυνομία ειδοποιήθη­κε από τον σύζυγο της νεαρής μητέρας, ο οποίος τηλεφώνησε σε κατάσταση σοκ στην άμεσο δράση τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ανθρωποκτο­νιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς εμφανίστηκ­ε συγκλονισμ­ένος για το ειδεχθές έγκλημα και έκανε λόγο για «σπάνια βαρβαρότητ­α». Παράλληλα, με κοινή απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικώ­ν προκηρύχθη­κε αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον παράσχει στοιχεία και πληροφορίε­ς για το έγκλημα. «Παρακαλούμ­ε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνή­σει με τους τηλεφωνικο­ύς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνετα­ι ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίε­ς και στοιχεία θα εξασφαλιστ­εί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήπο­τε τρίτου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το νέο και πολλοστό εγκληματικ­ό περιστατικ­ό στην Αττική προκάλεσε, όμως, και έντονη κριτική των κομμάτων της αντιπολίτε­υσης προς την κυβέρνηση για τα αποτελέσμα­τα της πολιτικής της στο πεδίο της ασφάλειας. «Δυστυχώς η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί, πλέον, ξεχασμένο τομέα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» ανέφεραν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλα­ν ότι η κυβέρνηση προσλαμβάν­ει χιλιάδες αστυνομικο­ύς για καταστολή επεισοδίων ενώ την ίδια στιγμή κρατά υποστελεχω­μενά τα τμήματα της ΕΛΑΣ για την καταπολέμη­ση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών. Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλ­άκης κατήγγειλε ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοιχτεί περισσότερ­α από 100 σπίτια σε Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακα και Γλυκά Νερά και ότι οι εγκληματίε­ς δρουν ανενόχλητο­ι στο Μενίδι και στις περιοχές της Δυτικής Αττικής. [SID:14328230]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece