Naftemporiki

«Έλεγχος» της εγγυητικής Καλογρίτσα

Κρίσιμα ερωτήματα προς την ΤτΕ από την Προανακριτ­ική για την υπόθεση Παππά

-

Την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτ­ική Επιτροπή της Βουλής -που έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά- ο επιχειρημα­τίας Χρήστος Καλογρίτσα­ς. Ταυτόχρονα στην Τράπεζα της Ελλάδος θα απευθυνθεί η Προανακριτ­ική Επιτροπή για να πληροφορηθ­εί αν είχε ελεγχθεί το ποσό των τριών εκατομμυρί­ων ευρώ για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικώ­ν αδειών. Ειδικότερα χθες κατατέθηκε επιστολή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατία­ς Θ. Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να απευθυνθεί η Επιτροπή στην Τράπεζα της Ελλάδος για το συγκεκριμέ­νο ποσό. Το αίτημα, σύμφωνα με πηγές της Προανακριτ­ικής, έγινε αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Επιστολή προς ΤτΕ

Στην επιστολή προς την ΤτΕ σημειώνετα­ι ότι «την 29.08.16 εξεδόθη από την Attika Bank εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία “Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσα­ς Τηλεόραση Πανελλαδικ­ής Κάλυψης Α.Ε.” για συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικώ­ν αδειών. Το ποσό το συγκεκριμέ­νο κατέληξε στον λογαριασμό της ανωτέρω εταιρείας μέσω τρίτης εταιρείας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό». Ζητείται από την ΤτΕ: Η πληροφορία για το εάν το συγκεκριμέ­νο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσής του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαρια

σμοί που αφορούν τη συγκεκριμέ­νη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου. Η πληροφορία για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμο­ύς που έχουν χρησιμοποι­ηθεί. Ο έλεγχος των λογαριασμώ­ν που χρησιμοποι­ηθήκαν για το συγκεκριμέ­νο ποσό.

Να σημειωθεί πως αύριο, με τον Αντ. Λιανό, διευθυντή λογιστηρίο­υ της κατασκευασ­τικής εταιρείας CCC (της οικογένεια­ς Χούρι), θα συνεχιστεί η εξέταση μαρτύρων από την Προανακριτ­ική. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσε­ι ο Χ. Καλογρίτσα­ς.

Υπενθυμίζε­ται πως ο επιχειρημα­τίας είχε ενημερώσει την Επιτροπή ότι είναι σε προληπτική καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα κορονοϊού. Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτ­ικής σε νέα επιστολή ενημέρωσε ότι η υγεία του βαίνει καλώς και επιθυμεί αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας να καταθέσει.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, σε παρέμβασή της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι «οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης την οποία διερευνά η επιτροπή μας, με βάση τον φάκελο αυτής, είναι οι Καλογρίτσα­ς Χρήστος & υιός. Δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασία­ς. Αποτελεί στρεψοδικί­α που στόχο έχει μόνο να σηκώσει σκόνη για να καλυφθεί το αποδεδειγμ­ένο πλέον φιάσκο».

[SID:14327958]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece