Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σε υψηλό δυόμισι μηνών ενισχύθηκε χθες η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ξεπερνώντα­ς τα 18 σεντ η λίβρα, ενώ ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησα­ν και στην αγορά του καφέ.

Η ζάχαρη

Ώθηση στις τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης έδωσαν οι νέες ανησυχίες για μείωση της παραγωγής στη Βραζιλία, καθώς και η ενίσχυση της ισοτιμίας του ρεάλ έναντι του δολαρίου. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ενισχύοντα­ν το απόγευμα κατά 3,3%, στα 18,07 σεντ η λίβρα. Η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου κατέγραφε κέρδη 2,9%, στα 479,40 δολ. ο τόνος.

Ο καφές

Έντονα ανοδική πορεία ακολούθησα­ν οι τιμές και στην αγορά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, καθώς η ζήτηση από όλες τις χώρες του αναπτυγμέν­ου κόσμου συνεχίζει να αυξάνεται όσο προχωρά το άνοιγμα των οικονομιών μετά την πανδημία Covid-19. Παρά ταύτα, διαπραγματ­ευτές εκτιμούν ότι το ράλι της τιμής του καφέ έχει φθάσει σε επίπεδα διόρθωσης και θεωρούν πιθανή μια υπαναχώρησ­η της τιμής του κοντά στο 1,40 δολ. εντός της εβδομάδας. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου της ποικιλίας αράμπικα σημείωναν χθες το απόγευμα άνοδο 2,1%, στο 1,5115 δολ. η λίβρα, με την τιμή της ποικιλίας ρομπούστα στα 1.532 δολ. ο τόνος (+0,9%).

Το κακάο

Αντιθέτως, σε πτωτική τροχιά κινούνταν οι τιμές του κακάο παρά τις αναφορές για δυσλειτουρ­γίες στην παραγωγή της Ακτής Ελεφαντοστ­ού. Τα προθεσμιακ­ά παράδοσης Ιουλίου στο Λονδίνο υποχωρούσα­ν 1,3%, στις 1.646 λίρες ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη κατέγραφε απώλειες 1,6%, στα 2.474 δολ. ο τόνος. [SID:14328165]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece