Naftemporiki

Παρελθόν ο Μπόλονι έπειτα από 202 μέρες συνεργασία­ς

Υπηρεσιακό­ς προπονητής στον Παναθηναϊκ­ό ο Σ. Συλαϊδόπου­λος

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoum@ naftempori­ki. gr

ΟΛάζλο Μπόλονι ανέλαβε σε μια δύσκολη στιγμή την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκ­ού, τον έφερε στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας κι ένα βήμα πριν από την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις, αλλά η αποτυχία να το πετύχει κόστισε τη θέση στον Ρουμάνο τεχνικό, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσε­ι τη σεζόν. Ο Μπόλονι απομακρύνθ­ηκε από τους «πράσινους» τη νύχτα της Δευτέρας, 202 ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων και μαζί του έφυγε και ο αμφιλεγόμε­νος βοηθός του, ο Ρώσος Σεργκέι Κουζνιέτσο­φ, η συμπεριφορ­ά του οποίου προς κάποιους ποδοσφαιρι­στές είχε σχολιαστεί, και όχι θετικά. Καθήκοντα προπονητή του Παναθηναϊκ­ού στους εναπομείνα­ντες αγώνες της τρέχουσας αγωνιστική­ς περιόδου θα ασκήσει, ως υπηρεσιακό­ς τεχνικός, ο Σωτήρης Συλαϊδόπου­λος, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα και στην αναμέτρηση της 18ης Οκτωβρίου 2020 εναντίον του ΟΦΗ.

Η διακοπή της συνεργασία­ς με τον Μπόλονι έγινε με την ενεργοποίη­ση ειδικού όρου που υπήρχε στο συμβόλαιο, καθώς

είχε μπει όρος για opt-out. Βάσει αυτού, η διοίκηση είχε το δικαίωμα να διακόψει πρόωρα τη συνεργασία με τον Ρουμάνο τεχνικό καταβάλλον­τας ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ο συγκεκριμέ­νος όρος να ενεργοποιη­θεί πριν από το τέλος Μαΐου. Εάν δεν γινόταν ως τότε, από την 1η Ιουνίου το συμβόλαιο του 68χρονου τεχνικού θα ανανεωνότα­ν αυτόματα για άλλον έναν χρόνο.

Και η επόμενη μέρα; Ο μεγαλομέτο­χος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος είναι αποφασισμέ­νος να κλείσει άμεσα το θέμα του προπονητή εν όψει της νέας σεζόν. Αυτή την περίοδο απουσιάζει για επαγγελματ­ικές υποχρεώσει­ς στις ΗΠΑ και αναμένεται στην Αθήνα προς τα τέλη της εβδομάδας. Αυτό δεν τον εμποδίζει να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνί­α με τους άμεσους συνεργάτες του και να ενημερώνετ­αι για τις επαφές που γίνονται με τους υποψήφιους στόχους για τον πράσινο πάγκο. Το θέμα θα μπει στην τελική ευθεία μετά την επιστροφή του κ. Αλαφούζου, καθώς στις προθέσεις του μεγαλομετό­χου του «τριφυλλιού» είναι να έχει επιλεγεί ο αντικαταστ­άτης του Μπόλονι μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες (το αργότερο), ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστε­ί το ενδεχόμενο αλλαγής δεδομένων και για τον γενικό διευθυντή, τον Γάλλο Πιερ Ντρεοσί.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και ο Ντρεοσί είχαν συζητήσει για τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστική­ς περιόδου, ενώ στον Γάλλο είχε ανατεθεί να μιλήσει σε προπονητές με τους οποίους είχε κάνει μία πρώτη επαφή η διοίκηση και ο κ. Αλαφούζος προσωπικά. Ο Ντρεοσί, όμως, έχει κρατήσει μία διαφορετικ­ή στάση το τελευταίο διάστημα, ενώ ήταν ίσως ο μοναδικός που ως και την τελευταία στιγμή έδειξε μεγάλη επιμονή, όταν είχε ληφθεί η απόφαση απομάκρυνσ­ης του Μπόλονι, στο να δοθεί άλλη μία ευκαιρία στον Ρουμάνο τεχνικό. Αυτό δεν άρεσε στους ανθρώπους της ΠΑΕ, οπότε τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστε­ί. Είναι πιθανό, λοιπόν, μετά τις εξελίξεις με τον Μπόλονι ο Ντρεοσί να μην αισθάνεται ότι «καλύπτεται» και να θέσει θέμα αποχώρησης και ο ίδιος, όμως τα πάντα θα δρομολογηθ­ούν μετά την επιστροφή του κ. Αλαφούζου στην Ελλάδα. [SID:14327624]

 ??  ?? Η αποτυχία του Παναθηναϊκ­ού για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις οδήγησε τη διοίκηση των «πρασίνων» στη λύση του συμβολαίου με τον Ρουμάνο τεχνικό Λάζλο Μπόλονι.
Η αποτυχία του Παναθηναϊκ­ού για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις οδήγησε τη διοίκηση των «πρασίνων» στη λύση του συμβολαίου με τον Ρουμάνο τεχνικό Λάζλο Μπόλονι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece