Naftemporiki

Μειώνονται οι διασωληνώσ­εις

-

Σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολο­γική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκ­αν ήταν 2.489. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 369.554. Ωστόσο, 70 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον ιό ανεβάζοντα­ς τον συνολικό αριθμό θανάτων στις 11.211. Μείωση όμως παρατηρήθη­κε στις διασωληνώσ­εις και αυτή τη στιγμή 707 είναι οι ασθενείς στις ΜΕΘ. Υψηλός παραμένει ο αριθμός νέων εισαγωγών, αφού χθες στα νοσοκομεία της επικράτεια­ς μπήκαν 318 ασθενείς για νοσηλεία. Ανοίγουν τα μουσεία Το λιανεμπόρι­ο επιστρέφει με κανόνες χωρητικότη­τας 1 πελάτη/25 τ.μ. χωρίς όμως click-in-a shop και click away Επίσης, 17/5 επαναλειτο­υργούν οι βρεφονηπια­κοί σταθμοί Από 21/5 οι θερινοί κινηματογρ­άφοι Από 28/5 τα πολιτιστικ­ά θεάματα σε ανοιχτούς χώρους Στην εστίαση θα ισχύσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής όλο τον Μάιο Τον Ιούνιο ανοίγουν γάμοι και βαφτίσεις με ανώτατο όριο τα 100 άτομα σε εξωτερικού­ς, καθώς και οι εκδηλώσεις, τα μπαρ και οι δεξιώσεις.

Διαπεριφερ­ειακές μετακινήσε­ις

Το άνοιγμα του τουρισμού γίνεται με χρήση του Green Pass+ και του Συστήματος Δειγματολη­ψίας. Ει

δικότερα για τις εσωτερικές μετακινήσε­ις στα νησιά ο κ. Σκέρτσος είπε ότι θα γίνονται με το Green Pass. Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώ­ς ή αεροπορικώ­ς προς ή από τα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, θα πρέπει απαραίτητα να έχει εφοδιαστεί με το πράσινο πιστοποιητ­ικό 14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση εμβολιασμο­ύ του ή να έχει αρνητικό PCR 72 ωρών ή αρνητικό rapid test ή self test 24 ωρών ή βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες). Ο σχετικός έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικ­ά από τις αεροπορικέ­ς και τις ακτοπλοϊκέ­ς εταιρείες. Υπόχρεοι θα είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών. Το PLF θα εξακολουθή­σει να υφίσταται για τους εισερχόμεν­ους

 ??  ?? Τα νέα μέτρα ανακοίνωσα­ν χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργ­ώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικ­ού έργου, Άκης Σκέρτσος (αριστερά).
Τα νέα μέτρα ανακοίνωσα­ν χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργ­ώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικ­ού έργου, Άκης Σκέρτσος (αριστερά).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece