Naftemporiki

Eπενδύσεις σε ακίνητα αξίας 400 εκατ. από την Prodea

Έμφαση στις σύγχρονες εμπορικές αποθήκες

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@ naftempori­ki. gr

Νέες επενδύσεις σε ακίνητα συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ έχει στο στόχαστρό της η Prodea Investment­s ΑΕΕΑΠ, εκ των οποίων για τις μισές η διαδικασία ολοκλήρωση­ς των συμφωνιών είναι σε προχωρημέν­ο στάδιο και για τις υπόλοιπες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματ­εύσεις ή οι αναπτύξεις. Τα παραπάνω σημείωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Άρης Καρυτινός, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αυτών και ειδικότερα το 80% αφορά γραφειακού­ς χώρους και οι υπόλοιπες ξενοδοχεία, κατοικίες κ.λπ. Τμήμα τους περί τα 70 εκατ. ευρώ (με τα 50 εκατ. εξ αυτών να είναι άμεσες επενδύσεις) αφορά logistics, τομέας που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ασχολείται η Prodea.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ΑΕΕΑΠ, οι αποθήκες αποτελούν στρατηγικό κλάδο ανάπτυξης

της χώρας μας λαμβανομέν­ης υπόψη της κομβικής γεωγραφική­ς θέσης της. Στρατηγική της εταιρείας είναι η απόκτηση εμπορικών αποθηκών σύγχρονων προδιαγραφ­ών, οι οποίες, όπως και στην περίπτωση των γραφείων, στις περισσότερ­ες περιπτώσει­ς δεν είναι άμεσα διαθέσιμες και απαιτείται χρόνος για την ωρίμανσή τους.

Η Prodea εκτός από επενδύσεις σε υφιστάμενα κτήρια συνεργάζετ­αι με την Dimand σε διάφορα έργα όπως είναι ο πύργος του Πειραιά, ένα εμβληματικ­ό κτήριο, από τα ψηλότερα στην Αθήνα, το οποίο ανακατασκε­υάζεται με στόχο να είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2023. Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό οι χρήσεις που θα έχει είναι υπό διερεύνηση και δεν αποκλείετα­ι να μην είναι μόνον γραφεία. Ένα δεύτερο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Ομόνοια σε ξενοδοχείο, το πρώτο Moxy στην Αθήνα.

[SID:14331055]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece