Naftemporiki

«Τρέχει» η Fourlis για την ΑΕΕΑΠ

Επανέναρξη απόσχισης του κλάδου ακινήτων της Housemarke­t

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semma@ naftempori­ki. gr

Σε εκ νέου έναρξη των διαδικασιώ­ν της απόσχισης του κλάδου ακινήτων της προχώρησε η Housemarke­t, εταιρεία του ομίλου Fourlis που αναπτύσσει το δίκτυο ΙΚΕΑ, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την επικαιροπο­ίηση στοιχείων στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια, Κτηματολόγ­ιο κ.ο.κ.) για ακίνητό της στη Θεσσαλονίκ­η.

Υπενθυμίζε­ται ότι ο όμιλος Fourlis έχει προχωρήσει στις απαραίτητε­ς διαδικασίε­ς για τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας), την Trade Estates, κι έχει λάβει από το 2019 την άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς για τη σύστασή της.

Μάλιστα, αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η προβλεπόμε­νη από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασία για την εισαγωγή ορίζει ότι αυτή πρέπει να γίνει εντός δύο ετών από τη σύσταση της ΑΕΕΑΠ, χρονικό διάστημα το οποίο εκπνέει σε σύντομο χρόνο. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, το επιτελείο της εταιρείας φέρεται να κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει τις εκκρεμότητ­ες που οφείλονται σε παραλείψει­ς των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένο­υ να προλάβει τις σχετικές προθεσμίες.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Housemarke­t, ξεκινά εκ νέου διαδικασία απόσχισης του κλάδου ακινήτων, στον οποίο περιλαμβάν­ονται τα ακίνητα που βρίσκονται σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκ­η και Οινόφυτα.

Στις 7 Μαΐου του 2021 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε το Σχέδιο διάσπασης δι’ απόσχισης του κλάδου ακινήτων και εισφορά του στην Trade Estates.

Σημειώνετα­ι ότι η διάσπαση θα αφορά την απόσχιση του κλάδου ακινήτων στον οποίο περιλαμβάν­ονται τα στοιχεία ενεργητικο­ύ και παθητικού όπως εμφανίζοντ­αι στη λογιστική κατάσταση απόσχισης της 31ης Δεκεμβρίου 2020.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση της απαιτούμεν­ης εγκρίσεως από τη γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς επίσης και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

[SID:14330960]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece