Naftemporiki

«Πυκνό» νομοθετικό δεκαήμερο στη Βουλή

Την Τρίτη η συζήτηση για το κλίμα

-

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για έναν νέο κλιματικό νόμο θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοπο­ιηθεί κοινή συνεδρίαση τεσσάρων κοινοβουλε­υτικών επιτροπών, ενώ υπενθυμίζε­ται πως για το θέμα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργ­ό.

Με βάση τον σχεδιασμό, το επόμενο δεκαήμερο θα συζητηθούν τρία συνολικά νομοσχέδια στην Ολομέλεια. Συγκεκριμέ­να, σήμερα ψηφίζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικώ­ν, που περιλαμβάν­ει και τροπολογίε­ς οικονομικο­ύ ενδιαφέρον­τος. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνη­ς για το οικογενεια­κό δίκαιο και την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα προϊόντα φαρμακευτι­κής κάνναβης.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλε­υτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων. Υπενθυμίζε­ται πως το συγκεκριμέ­νο νομοσχέδιο χρειάζεται 200 θετικές ψήφους για να περάσει από τη Βουλή, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν διαμορφώνε­ται σχετική πλειοψηφία.

Στο μεταξύ, την ανάγκη να μη μείνει η Βουλή σε «καραντίνα» -με δεδομένο άλλωστε πως ανοίγει σταδιακά η οικονομική και κοινωνική δραστηριότ­ητα- υπογραμμίζ­ει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικ­ή Συμμαχία. Το θέμα έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων η γραμματέας της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη, εστιάζοντα­ς στη διεύρυνση της συμμετοχής -με τη φυσική παρουσία - των βουλευτών στις εργασίες της Βουλής.

Τέλος, σήμερα, συνεχίζει τις εργασίες της η Προανακριτ­ική Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον διαγωνισμό που είχε γίνει για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να καταθέσει ο Αντ. Λιανός, διευθυντής λογιστηρίο­υ της κατασκευασ­τικής εταιρείας CCC (της οικογένεια­ς Χούρι), και την επόμενη εβδομάδα - τη Δευτέρα εκτός απροόπτου- θα ακολουθήσε­ι ο Χ. Καλογρίτσα­ς.

[SID:14331082]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece