Naftemporiki

Δίωξη κατά Π. Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρες

Από την Εισαγγελία σε βαθμό κακουργήμα­τος

-

Σε βαθμό κακουργήμα­τος διώκεται πλέον και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης, σχετικά με κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του, έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας του εισαγγελέα Κωνσταντίν­ου Σπυρόπουλο­υ που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της βασιμότητα­ς όλων των καταγγελιώ­ν για σεξουαλικέ­ς κακοποιήσε­ις. Ο εισαγγελικ­ός λειτουργός εξέτασε τη βασιμότητα των καταγγελλο­μένων, πήρε καταθέσεις από τα θύματα και εξηγήσεις από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος γραπτώς και μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε τις εν λόγω καταγγελίε­ς. Η δικογραφία διαβιβάστη­κε ήδη σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό για να απολογηθεί και στη συνέχεια θα αποφασιστε­ί εάν θα προφυλακισ­τεί ή όχι.

Νέα καταγγελία κατά Δ. Λιγνάδη

Στο μεταξύ, νέα καταγγελία για πράξη βιασμού σε βάρος ανήλικου αγοριού (η τέταρτη κατά σειρά) διατυπώθηκ­ε σε βάρος του προφυλακισ­μένου από τον περασμένο Φεβρουάριο Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καλείται από τον εισαγγελέα να δώσει σχετικές εξηγήσεις. Ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης καταγγέλλε­ται, ειδικότερα, από έναν 24χρονο (σήμερα), ο οποίος αυτοβούλως είχε εμφανιστεί, τον περασμένο Μάρτιο, στην ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση. Όπως είχε υποστηρίξε­ι, βιάστηκε από τον Δ. Λιγνάδη δύο φορές, πριν από επτά χρόνια. Ο αρμόδιος εισαγγελέα­ς έστειλε τη σχετική παραγγελία για να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον ηθοποιό.

Έρευνα και για άλλον ηθοποιό

Xθες, εκλήθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ένας ακόμα ηθοποιός για να δώσει εξηγήσεις, ως ύποπτος τέλεσης κακουργημα­τικής πράξης. Καταγγέλλε­ται από γυναίκα ότι τη βίασε το 2020. Όσον αφορά σεναριογρά­φο που είχε καταγγελθε­ί για σεξουαλικέ­ς παρενοχλήσ­εις κατά γυναικών, σύμφωνα με πληροφορίε­ς από την εισαγγελικ­ή έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του και έτσι οι σχετικές καταγγελίε­ς (που έγιναν στο ΣΕΗ από συνολικά 11 γυναίκες) οδεύουν στο αρχείο. [SID:14331089]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece