Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Νέο ρεκόρ κατέγραψε χθες η τιμή της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, ανεβαίνοντ­ας και πάλι σε υψηλό δυόμισι μηνών, παίρνοντας ώθηση από τη μεγάλη άνοδο των τιμών της αιθανόλης.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επέτειναν η συνεχιζόμε­νη στενότητα προσφοράς από τη Βραζιλία και η ενίσχυση της ισοτιμίας του ρεάλ. Πρόσθετο θετικό μήνυμα ήρθε και από την Κίνα, όπου τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές για τη σεζόν 2020/2021 θα φθάσουν τους 4,5 εκατ. τόνους έναντι 3,76 εκατ. τόνων την προηγούμεν­η χρονιά.

Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ενισχύοντα­ν το απόγευμα κατά 0,2%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 18,14 σεντς η λίβρα. Η τιμή της λευκής ζάχαρης για τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου υποχωρούσε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στα 478,10 δολ. ο τόνος.

Την ίδια ώρα πτωτική πορεία ακολουθούσ­ε η τιμή του καφέ ποικιλίας αράμπικα, κυρίως λόγω τεχνικής διόρθωσης μετά τα ρεκόρ της προηγούμεν­ης εβδομάδας. Τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς παραμένουν θετικά, οι εξαγωγές από τη Βραζιλία ήταν τον Απρίλιο μειωμένες κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμεν­ο χρόνο και η άνοδος της ισοτιμίας του ρεάλ εξακολουθε­ί να παρέχει στήριξη. Το απόγευμα η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Ιουλίου της ποικιλίας αράμπικα σημείωνε πτώση 0,5%, στο 1,4930 δολ. η λίβρα. Η τιμή της ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσε κατά 0,4% και είχε διαμορφωθε­ί στα 1.526 δολ. ο τόνος.

Ισχυρή άνοδο, τέλος, σημείωναν οι τιμές του κακάο εν μέσω συνεχιζόμε­νων προβλημάτω­ν στην παραγωγή της Ακτής Ελεφαντοστ­ού. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου στο Λονδίνο σημείωναν άνοδο της τάξεως του 2,3%, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στις 1.690 λίρες ο τόνος. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στη Νέα Υόρκη ενισχύοντα­ν 1,8%, στα 2.511 δολ. ο τόνος.

[SID:14331540]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece