Naftemporiki

Απονομή των βραβείων BRIT παρουσία 4.000 θεατών

Προϋπόθεση το αρνητικό στον κορονοϊό τεστ

-

Ητελετή απονομής των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων - BRIT Awards 2021 πραγματοπο­ιήθηκε στην «O2 Arena» του Λονδίνου, όπου περίπου 4000 θεατές συγκεντρώθ­ηκαν για να γιορτάσουν τους τελευταίου­ς 12 μήνες της μουσικής.

Με παρουσιαστ­ή τον κωμικό Τζακ Γουάιτχολ, η φετινή τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Φωνογραφικ­ής Βιομηχανία­ς άρχισε με τους Coldplay να ερμηνεύουν το νέο τους single, «Higher Power», από σκηνή πάνω σε ποταμόπλοι­ο στον Τάμεση. Οι Dua Lipa, Arlo Parks, Headie One και άλλοι καλλιτέχνε­ς ανέβηκαν στη σκηνή της «O2» και ερμήνευσαν επιτυχίες τους.

Η τελετή απονομής των BRIT Awards 2021 ήταν ενταγμένη στο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η βρετανική κυβέρνηση με στόχο να διαπιστωθε­ί αν μεγάλες εκδηλώσεις με κοινό μπορούν να διεξαχθούν σε κλειστούς χώρους χωρίς κοινωνικές αποστάσεις και χωρίς μάσκες προστασίας από τη νόσο Covid-19. Προϋπόθεση για την παρακολούθ­ηση της τελετής ήταν οι θεατές να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού στον κορονοϊό τεστ.

Μεγάλος αριθμός θεατών ήταν εργαζόμενο­ι στο σύστημα υγείας και στην πρώτη γραμμή αντιμετώπι­σης της πανδημίας από την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.

Είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην ανάκαμψη ολόκληρης της βιομηχανία­ς ζωντανής μουσικής,

δήλωσε ο Στιβ Σέιερ -γενικός διευθυντής της «O2», στο Reuters, προσθέτοντ­ας ότι έχουν περάσει 14 μήνες από την τελευταία διοργάνωση συναυλίας.

Οι Little Mix έγραψαν ιστορία ως το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Γκρουπ, όπως και η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνι­ς που απέσπασε το βραβείο BRIT’s Global Icon Award (Παγκόσμιο Ίνδαλμα).

Η Dua Lipa κέρδισε στην κατηγορία Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνι­ς και εξέφρασε την υποστήριξή της προς τους Βρετανούς εργαζόμενο­υς στην πρώτη γραμμή αντιμετώπι­σης της πανδημίας στην ομιλία της. [SID:14330606]

 ??  ?? Dua Lipa
Dua Lipa

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece