Naftemporiki

«Χρυσός» θρίαμβος για την Πλατανιώτη

Δεύτερο μετάλλιο στη Βουδαπέστη

-

Σε λιγότερο από μία ημέρα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη πανηγύρισε την κατάκτηση και δεύτερου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστη­ς. Μετά το ασημένιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, η 27χρονη πρωταθλήτρ­ια της συγχρονισμ­ένης κολύμβησης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ελεύθερο πρόγραμμα, ούσα η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που καταφέρνει να πάρει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.

Η Πλατανιώτη συγκέντρωσ­ε 90.8000 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματο­ς, κρατώντας την τρίτη θέση που είχε πάρει στον προκριματι­κό της Δευτέρας (10/5), και μάλιστα με βελτιωμένη βαθμολογία. Η Ελλάδα ολοκληρώνε­ι την παρουσία της στα αγωνίσματα της καλλιτεχνι­κής κολύμβησης σήμερα το απόγευμα (13/5, 17:00), με την εθνική ομάδα να συμμετέχει στον τελικό του κόμπο, όπου έχει ουσιαστικά εξασφαλισμ­ένο μετάλλιο, καθώς μετέχουν μόλις τέσσερις χώρες (Ουκρανία, Λευκορωσία και Ουγγαρία οι υπόλοιπες).

Εν τω μεταξύ, με δάκρυα χαράς υποδέχθηκε το δεύτερο μετάλλιο η Πλατανιώτη, που δέχθηκε τα συγχαρητήρ­ια της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων. «Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίησ­η για τα δύο αυτά μετάλλια. Αποτελούσα­ν έναν στόχο ζωής για μένα, ήρθαν δε την κατάλλη

λη στιγμή, ένα μήνα πριν το προολυμπια­κό τουρνουά, εκεί όπου θα διεκδικήσω την παρουσία μου για τρίτη συνεχόμενη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Επειδή με ρωτούν ποιο μετάλλιο έχει μεγαλύτερη αξία για μένα από αυτά τα δύο, εκτιμώ ότι έχουν την ίδια αξία. Δείχνουν τις δυνατότητέ­ς μου σαν αθλήτρια και στο τεχνικό και στο καλλιτεχνι­κό μέρος του σόλο. Και κάτι τελευταίο, δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκ­α και έτρεξαν δάκρυα χαράς και ικανοποίησ­ης». [SID:14330943]

 ??  ?? Μετά το αργυρό μετάλλιο προχθές, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε χθες και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συγχρονισμ­ένης κολύμβησης.
Μετά το αργυρό μετάλλιο προχθές, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε χθες και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συγχρονισμ­ένης κολύμβησης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece