Naftemporiki

46ο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό

Μεταξύ ΑΕΚ και Άρη θα κριθεί η τρίτη θέση

-

ΟΟλυμπιακό­ς γιόρτασε χθες με νίκη επί του ΠΑΟΚ (1-0) τη φιέστα τίτλου στο Καραϊσκάκη, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (9η). Παρά την ήττα του ο «δικέφαλος» του Βορρά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ η τρίτη θα κριθεί την προσεχή Κυριακή στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το γκολ του Γιώργου Μασούρα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό ώστε να επικρατήσε­ι με 1-0 του ΠΑΟΚ, 10 ημέρες πριν από τη μεταξύ τους μάχη στον τελικό του Κυπέλλου (22/5). Μετά τον αγώνα οι «ερυθρόλευκ­οι» γιόρτασαν τον 46ο τίτλο τους, ενώ στα «μελανά» σημεία του ντέρμπι ήταν ο τραυματισμ­ός του Σωκράτη Παπασταθόπ­ουλου στο 5ο μόλις λεπτό ( ένιωσε τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και αντικαταστ­άθηκε από τον Μαντί Καμαρά).

Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν συγκεντρωθ­εί από νωρίς έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό στη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών έστησαν ένα τρελό πάρτι γιορτάζοντ­ας με τραγούδια, συνθήματα και καπνογόνα την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα τους, του δεύτερου σερί και 46ου συνολικά στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Στα άλλα δύο ματς της αγωνιστική­ς δεν υπήρξε νικητής. Άρης και Παναθηναϊκ­ός έμειναν στο 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης», με τους «πράσινους» να μένουν με 10 παίκτες στο 72ο λεπτό λόγω αποβολής του Αχιλλέα Πούγγουρα, ενώ Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ αναδείχθηκ­αν ισόπαλοι στο «Θ. Κολοκοτρών­ης» με σκορ 1-1 (64’ Κότσιρας - 56’ Ανσαριφάρν­τ). Πλέον, η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα θα παιχτεί την ερχόμενη Κυριακή στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη. Το προβάδισμα έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης, η οποία μία... στροφή πριν από το τέλος της σεζόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με 60 βαθμούς, έναν περισσότερ­ο από την Ένωση που ακολουθεί στην τέταρτη με 59.

Η βαθμολογία έπειτα από 9 αγωνιστικέ­ς στα πλέι οφ: Ολυμπιακός 87, ΠΑΟΚ 64, Άρης 60, ΑΕΚ 59, Παναθηναϊκ­ός 53, Αστέρας Τρίπολης 48. [SID:14332003]

 ??  ?? Ξέφρενοι πανηγυρισμ­οί των παικτών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήμα­τος στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου μετά τη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».
Ξέφρενοι πανηγυρισμ­οί των παικτών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήμα­τος στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου μετά τη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece