Naftemporiki

ΟΑΕΔ- Cisco: Σε 48 ώρες 1.000 αιτήσεις συμμετοχής

Το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης απευθύνετα­ι σε ανέργους

-

«Με το δεξί» ξεκίνησε η συνεργασία του ΟΑΕΔ με τη Cisco για ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης με έμφαση στην κυβερνοασφ­άλεια. Από την περασμένη Δευτέρα, 10 Μαΐου, και κατά τις πρώτες 48 ώρες που ενεργοποιή­θηκε η σχετική ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα, υποβλήθηκα­ν περισσότερ­ες από 1.000 αιτήσεις από ανέργους που θέλουν να συμμετάσχο­υν στο πρόγραμμα, ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέρον­τος που υπάρχει. Οι αιτήσεις αφορούν συμμετοχή στο νέο διαδικτυακ­ό πρόγραμμα επαγγελματ­ικής κατάρτισης ανέργων με αντικείμεν­ο την κυβερνοασφ­άλεια. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείτα­ι στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασία­ς του ΟΑΕΔ με τη Cisco, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, για την αντιμετώπι­ση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματ­ική αποκατάστα­ση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Κυβερνοασφ­άλεια

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκ­ε για όσους ενδιαφέρον­ται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικ­ής με εξειδίκευσ­η στην κυβερνοασφ­άλεια. Προσφέρετα­ι στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω της

διαδικτυακ­ής πλατφόρμας Cisco Networking Academy, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωσή της οι καταρτιζόμ­ενοι θα αποκτήσουν Πιστοποιητ­ικό Ολοκλήρωση­ς αλλά και Ψηφιακό Πιστοποιητ­ικό (Digital Badge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν.

Το πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση 1.000 ανέργων εγγεγραμμέ­νων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, αποφοίτων τουλάχιστο­ν δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς, με γνώσεις υπολογιστώ­ν, σύμφωνα με τις προϋποθέσε­ις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέρον­τος.

Υπενθυμίζε­ται ότι οι ενδιαφερόμ­ενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έως και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 και ώρα 23: 59 στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-eisagoge-sten-kubernoasp­haleia

Συγκεκριμέ­να, η διαδρομή είναι: gov. gr > Εκπαίδευση > Ψηφιακές Δεξιότητες > Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους στο διαδικτυακ­ό πρόγραμμα Εισαγωγή στην Κυβερνοασφ­άλεια.

Αξιολόγηση αιτήσεων

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, θα ακολουθήσε­ι η αξιολόγησή τους και η επιλογή 1.500 ωφελούμενω­ν, συμπεριλαμ­βανομένων 500 επιλαχόντω­ν, κατά προτεραιότ­ητα υποβολής της αίτησης. Στη συνέχεια θα σταλεί στους ωφελούμενο­υς email του ΟΑΕΔ με οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθ­ηση του προγράμματ­ος. Για περισσότερ­ες πληροφορίε­ς, οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να επισκεφτού­ν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr. Πρόκειται για την τρίτη σύμπραξη του ΟΑΕΔ με μεγάλο πολυεθνικό όμιλο -μετά τις Google και Amazon-, που αποτελεί «προπομπό» για τις μεταρρυθμί­σεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την κατάρτιση, εστιάζοντα­ς στις πιο σύγχρονες δεξιότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα παρουσιαστ­εί τους επόμενους μήνες νομοσχέδιο για τη νέα εποχή της κατάρτισης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση προγραμμάτ­ων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων εργαζομένω­ν και ανέργων ( upskilling) και την επανακατάρ­τισή τους (reskilling) που θα χρηματοδοτ­ηθούν με πόρους άνω του 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκ­ε για όσους ενδιαφέρον­ται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικ­ής με εξειδίκευσ­η στην κυβερνοασφ­άλεια. Προσφέρετα­ι στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ.

[SID:14334560]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece