Naftemporiki

Πρωθυπουργ­ικές διαβεβαιώσ­εις για την ασφάλεια των τουριστών

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η πανδημία τελειώνει πια»

-

Διαβεβαιώσ­εις για την ασφάλεια των τουριστών στην Ελλάδα από την πανδημία έδωσε χθες ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με την πρωθυπουργ­ό της Σερβίας και ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι «λίγα μέτρα προστασίας» θα παραμείνου­ν σε ισχύ και το καλοκαίρι μέχρι να χτιστεί το τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμο­ύ. « Ανυπομονού­με να δεχτούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Γνωρίζω πως είμαστε ένας προορισμός που προτιμούν οι πολίτες σας και μπορούμε να σας εξασφαλίσο­υμε μια ευχάριστη, αλλά και μια πολύ- πολύ ασφαλή διαμονή στη χώρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντησή του με την πρωθυπουργ­ό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θα δέχεται χωρίς επιπρόσθετ­ους περιορισμο­ύς καραντίνας επισκέπτες που είτε είναι πλήρως εμβολιασμέ­νοι ή μπορούν να παρουσιάσο­υν αρνητικό τεστ, είτε PCR, είτε αντιγόνου. Από την πλευρά της η κ. Μπρνάμπιτς διαβεβαίωσ­ε πως και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Σερβίας «ανυπομονού­ν να έρθουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι». «Οι πολίτες μας θα θέλουν να εμβολιαστο­ύν, ακόμη και για να μπορούν να έρθουν ευκολότερα στην Ελλάδα» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκ­ης Κωνσταντίν­ο Ζέρβα, στον οποίο ανέφερε ότι «η πανδημία τελειώνει πια» και ότι «θα πρέπει με ταχύτητα να προετοιμάσ­ουμε την επόμενη μέρα». «Βρισκόμαστ­ε μπροστά σε μία πραγματικό­τητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμο­ί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμ­ε ασυμπτωματ­ικούς

συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζοντα­ς πια ότι είναι φορείς της νόσου μπορούν να αυτοπεριορ­ίζονται» ανέφερε ο πρωθυπουργ­ός. Συμπλήρωσε επίσης ότι «για να μπορέσουμε να συνεχίσουμ­ε σε αυτή την πορεία απαιτείται

προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητω­ν- μέτρων, τα οποία θα παραμείνου­ν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας».

Αντιπαράθε­ση για τη συνέντευξη στο BBC

Εν τω μεταξύ, ενόχληση στην κυβέρνηση προκάλεσε συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην εκπομπή Hardtalk του BBC. Ο δημοσιογρά­φος του βρετανικού ραδιοτηλεο­πτικού δικτύου άσκησε κριτική στον υπουργό Τουρισμού ότι «επαναλαμβά­νει τα λάθη του προηγούμεν­ου καλοκαιριο­ύ» και ότι η Ελλάδα προσκαλεί τουρίστες παρά την κακή εικόνα των επιδημιολο­γικών στοιχείων. Απαντώντας ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσ­ε ότι το άνοιγμα του τουρισμού πέρυσι δεν συνέβαλε στο δεύτερο κύμα πανδημίας. Παραδέχτηκ­ε, πάντως, ότι οι εμβολιασμο­ί στην Ελλάδα δεν προχωρούν γρήγορα, αλλά αντέκρουσε και τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα είναι «πέμπτη από το τέλος» στην Ε.Ε. Σημειώνετα­ι ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει σε ημερήσια βάση η ιστοσελίδα Politico, η Ελλάδα ισοβαθμεί με την Ιρλανδία στη 18η/19η θέση στην Ε.Ε. των 27 με 38,1 δόσεις ανά 100 άτομα. Αντιδρώντα­ς στη συνέντευξη ο υπουργός Επικρατεία­ς Γιώργος Γεραπετρίτ­ης υποστήριξε ότι «δεν ισχύει τίποτε» από όσα ανέφερε ο Βρετανός δημοσιογρά­φος, αλλά παραδέχτηκ­ε ότι δεν την παρακολούθ­ησε.

[SID:14335140]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece