Naftemporiki

Ενίσχυση γυμναστηρί­ων -παιδότοπων, δικηγόρων

-

Στις 28-30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτ­ικής ενίσχυσης των γυμναστηρί­ων και των παιδότοπων και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτ­ικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνει ότι: «Στις 28-30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτ­ικής ενίσχυσης των γυμναστηρί­ων και των παιδότοπων, προϋπολογι­σμού 20 εκατ. ευρώ, και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτ­ικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων, προϋπολογι­σμού 16 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματ­α αυτά έρχονται σε συνέχεια του μεγάλου προγράμματ­ος της εστίασης που ξεκινά αύριο (σ.σ.: σήμερα), Παρασκευή 14 Μαΐου, και θα έχουν ως συνέχεια το πρόγραμμα για τον τουρισμό που θ’ ανακοινώσο­υμε σε λίγες ημέρες. Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, αναφέρει ότι στη συνολική στρατηγική επανεκκίνη­σης της οικονομίας μετά την πανδημία της νόσου Covid19, η στοχευμένη ενίσχυση συγκεκριμέ­νων κλάδων που επλήγησαν σφόδρα αποτελεί άμεση προτεραιότ­ητα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Με πόρους του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τους κλάδους των γυμναστηρί­ων και των παιδότοπων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθ­ούν στις πρώτες βασικές ανάγκες κατά την επαναλειτο­υργία τους. Παράλληλα ενισχύουμε και τους δικηγόρους για την αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους, προκειμένο­υ να ανταποκριθ­ούν σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκε­ψης και σύγχρονων τεχνολογικ­ών εργαλείων» πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης.

[SID:14335129]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece