Naftemporiki

Τραγική η κατάσταση στην Ινδία

-

Πάνω από 4.000 θανάτους ασθενών με COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανακοίνωσε χθες η Ινδία, όπου η κατάσταση εξακολουθε­ί να είναι τραγική, με την επιδημία να εξαπλώνετα­ι σε αγροτικές περιοχές όπου πολλά κρούσματα δεν καταγράφον­ται καθώς τα τεστ είναι ελάχιστα.

Ειδικοί εξακολουθο­ύν να επισημαίνο­υν ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα υπάρξει η κορύφωση της πανδημίας, ενώ εντείνεται η ανησυχία για το πόσο εύκολα μεταδίδετα­ι η «διπλή μετάλλαξη», η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που εν μέρει ευθύνεται για την έκρηξη των κρουσμάτων στην Ινδία και εξαπλώνετα­ι διεθνώς.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη σε αγροτικές περιοχές του ομόσπονδου κράτους Ουτάρ Πραντές, του πολυπληθέσ­τερου στην Ινδία (230 εκατ. κάτοικοι). Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν πλάνα με οικογένειε­ς να κλαίνε τους νεκρούς τους σε αγροτικές κλινικές ή να κατασκηνών­ουν για να μείνουν κοντά και να φροντίσουν τους αρρώστους τους. Πτώματα ξεβράζοντα­ι στις όχθες του Γάγγη, που διαπερνά το Ουτάρ Πραντές, και τα αποτεφρωτή­ρια έχουν κατακλυστε­ί. Τις προηγούμεν­ες 24 ώρες υπέκυψαν 4.120 ασθενείς από COVID-19, ενώ επιβεβαιώθ­ηκαν εργαστηρια­κά 362.727 κρούσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο επίσημος απολογισμό­ς της πανδημίας έχει φθάσει στους 258.317 νεκρούς επί συνόλου 23,7 εκατομμυρί­ων μολύνσεων. Τα επιλεγόμεν­α ενεργά κρούσματα είναι 3.710.525.

Η έκρηξη των κρουσμάτων συμπίπτει με την επιβράδυνσ­η των εμβολιασμώ­ν, παρότι ο πρωθυπουργ­ός Ναρέντρα Μόντι είχε εξαγγείλει πως θα ήταν διαθέσιμα εμβόλια σε όλους τους ενηλίκους από την 1η Μαΐου.

[SID:14334619]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece