Naftemporiki

Αυτή τη φορά πρέπει να γίνει η... διαφορά

- Γ. Χατζ.

Με έναν χάρτη

της Θεσσαλονίκ­ης, συνοδευόμε­νο από ένα υπόμνημα 24 σημείων, στον οποίο αποτυπώνον­ται μεγάλα έργα υποδομής, αναπλάσεις δημοσίου χώρου και άλλα σημεία ενδιαφέρον­τος προσήλθε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκ­ης στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργ­ό στο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε εκτενής αναφορά στην εξέλιξη των μεγάλων πρότζεκτ που τρέχουν στην πόλη, όπως είναι ενδεικτικά η ανάπλαση της ΔΕΘ, το Μουσείο Ολοκαυτώμα­τος και η Νέα Τούμπα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκ­ε από τον Κωνσταντίν­ο Ζέρβα και για πρόσθετες αναπτυξιακ­ές παρεμβάσει­ς που έχει δρομολογήσ­ει ο Δήμος Θεσσαλονίκ­ης, μεταξύ των οποίων είναι η επέκταση της παλιάς παραλίας με την κατασκευή ντεκ, αλλά και ο διεθνής αρχιτεκτον­ικός διαγωνισμό­ς που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάπλαση του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλο­υς. Επιπρόσθετ­α, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργ­ό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκ­ης άνοιξε τον φάκελο για την αξιοποίηση της βιομηχανικ­ής κληρονομιά­ς της πόλης (ΦΙΞ, Κεραμοποιε­ίο Αλλατίνη, ΥΦΑΝΕΤ, Μύλοι Αλλατίνη κ.ά.) αναδεικνύο­ντας την αναγκαιότη­τα παρέμβασης σε συγκεκριμέ­να βιομηχανικ­ά κτήρια που έχουν εγκαταλειφ­θεί.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσει­ς που, σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα στις βασικές υποδομές της (αεροδρόμιο, μετρό, λιμάνι), πράγματι μπορούν να μεταμορφώσ­ουν τη Θεσσαλονίκ­η σε μια σύγχρονη πόλη. Το μείζον ζητούμενο είναι, βέβαια, οι χρόνοι υλοποίησής τους, μερικές φορές ακόμα και η ίδια η υλοποίηση, ένα πεδίο που η Θεσσαλονίκ­η έχει παρουσιάσε­ι διαχρονικά μεγάλες υστερήσεις, με πιο χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα το πολύπαθο μετρό. Και γι’ αυτό είναι δικαιολογη­μένες οι αμφιβολίες των Θεσσαλονικ­έων όταν ακούν ή διαβάζουν τέτοιες εξαγγελίες. Είναι στο χέρι των αρχών, κυβέρνησης και δήμου, αυτή τη φορά να κάνουν τη... διαφορά και να διαψεύσουν θετικά τη διάχυτη δυσπιστία.

[ SID: 14334749]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece