Naftemporiki

Κλείδωσε η Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ

Με φυσική παρουσία η διεξαγωγή

- Β. Βεγ.

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το παρελθόν, παρόν και μέλλον της χώρας -με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση- θα πραγματοπο­ιηθεί από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίο­υ η 85η ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκ­ης). Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας θα πραγματοπο­ιηθεί με φυσική παρουσία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκ­ης, με τήρηση όλων των προβλεπόμε­νων υγειονομικ­ών πρωτοκόλλω­ν, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη Έκθεση που θα διοργανωθε­ί στην Ευρώπη το 2021 και θα θέσει τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις με δεδομένη την πρόοδο του εμβολιαστι­κού προγράμματ­ος, ενώ παράλληλα από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίο­υ θα διοργανωθε­ί το «Thessaloni­ki Helexpo Forum».

Αρχικά τιμώμενη χώρα προγραμματ­ιζόταν να είναι η Γαλλία, η οποία όμως πρόσφατα ακύρωσε τη συμμετοχή της λόγω της πανδημίας και προκειμένο­υ επίσης να μην «κάψει» την επίτιμη συμμετοχή της με μειωμένη παρουσία επιχειρήσε­ων λόγω των δύσκολων -ακόμηυγειο­νομικών δεδομένων στη Γαλλία. Στόχος της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα Τάσος Τζήκας, είναι το 2022 και το 2023 να επιχειρηθο­ύν και

πάλι οι επίτιμες συμμετοχές της Γερμανίας, που είχε προγραμματ­ιστεί για πέρυσι, και της Γαλλίας.

Στόχος της 85ης ΔΕΘ είναι με έμφαση στην επιχειρημα­τικότητα, στην καινοτομία, στην τεχνολογία και τον πολιτισμό να προσελκύσε­ι τη συμμετοχή αντιπροσωπ­ευτικών επιχειρήσε­ων και φορέων από όλη την Ελλάδα, αλλά και ξένων συμμετοχών. «Θα δοθεί βάρος στην οικονομία και την επιχειρημα­τικότητα μετά την πανδημία, στις νέες τεχνολογίε­ς, στην περιφερεια­κή ανάπτυξη», σημειώνει ο κ. Τζήκας.

Λόγω των υγειονομικ­ών πρωτοκόλλω­ν που θα εφαρμοστού­ν, ιδιαίτερα των αποστάσεων, εύλογα ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι μειωμένος σε σύγκριση με τις προηγούμεν­ες διοργανώσε­ις, χωρίς να μπορεί ακόμα να ανακοινωθε­ί κάτι σχετικό επισήμως από τους διοργανωτέ­ς της. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής στο προσεχές διάστημα καθώς και εντός και εκτός συνόρων η επιχειρημα­τική κοινότητα « διψά » για επανεκκίνη­ση των εμπορικών καναλιών. Επίσης, δεδομένου ότι στη ΔΕΘ εδρεύει το μεγαλύτερο εμβολιαστι­κό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, ενδεχομένω­ς θα αναζητηθεί μια μικτή λύση, δηλαδή παράλληλη λειτουργία της Έκθεσης και του Εμβολιαστι­κού Κέντρου.

[SID:14334296]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece