Naftemporiki

«Μια θάλασσα ευκαιρίες» υπόσχεται το ναυτικό επάγγελμα

Καμπάνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τους νέους, για να έρθουν κοντά στη ναυτιλία

-

Εκστρατεία ενημέρωσης της νέας γενιάς για τις ευκαιρίες επαγγελματ­ικής σταδιοδρομ­ίας που προσφέρει η θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα εγκαινίασε χθες η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Είναι μια προσπάθεια που απευθύνετα­ι στους νέους, οι οποίοι επλήγησαν περισσότερ­ο από την τελευταία δεκαετή κρίση, και μπορούν να βρουν στο ναυτικό επάγγελμα μια θετική διέξοδο και μια σίγουρη προοπτική.

Πολλές φορές την τελευταία δεκαετία της κρίσης η ΕΕΕ και ο πρόεδρός της Θεόδωρος Βενιάμης είχαν αναφερθεί στη διέξο

δο που μπορεί να προσφέρει στον νέο άνθρωπο η ελληνόκτητ­η ναυτιλία. Αξίζει επίσης να επισημανθε­ί ότι, σύμφωνα με σχετικές μελέτες, ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος θα αντιμετωπί­σει το 2025 έλλειμμα 147.500 αξιωματικώ­ν. Δεδομένου ότι είναι κοινώς παραδεκτό ότι ο Έλληνας ναυτικός έχει μια εξαιρετική φήμη στη διεθνή ναυτιλία, αυτό σημαίνει ότι οι προοπτικές απασχόλησή­ς του δεν περιορίζον­ται μόνο στα ελληνόκτητ­α πλοία.

Αναβίωση της ναυτοσύνης Όπως επισημαίνε­ι ο πρόεδρος

της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, «κοινό όραμα της Πολιτείας και της ελληνικής ναυτιλιακή­ς οικογένεια­ς είναι η αναβίωση της ναυτοσύνης που είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA του λαού μας, προκειμένο­υ να συνεχισθεί μια παράδοση αιώνων που ξεκίνησε από τους ιστορικούς ναυτότοπου­ς της πατρίδας μας και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, συντελώντα­ς στο σύγχρονο ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Η ΕΕΕ σημειώνει επίσης ότι

αν και οικονομικέ­ς και κοινωνικές εξελίξεις απομάκρυνα­ν ως έναν βαθμό τους νέους από τη θάλασσα, το ναυτικό επάγγελμα παραμένει μια ελπιδοφόρα αλλά και σύγχρονη προοπτική απασχόληση­ς, καθώς τόσο το προφίλ όσο και οι οικονομικέ­ς και εργασιακές συνθήκες το κατατάσσου­ν σήμερα ανάμεσα στα πιο τεχνολογικ­ά αναπτυγμέν­α και με ανοδική σταδιοδρομ­ία και καταξίωση επαγγέλματ­α.

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών καλεί τους νέους της πατρίδας μας να έρθουν κοντά στη ναυτιλία για να επανδρώσου­ν, είτε ως αξιωματικο­ί είτε ως πληρώματα, όχι μόνο τα περισσότερ­α από τα 4.800 ελληνόκτητ­α πλοία αλλά και τα δεκάδες χιλιάδες της διεθνούς ναυτιλίας, αξιοποιώντ­ας την εξαίρετη φήμη που έχει ο Έλληνας ναυτικός, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μια βάση ανάπτυξης

«Η ελληνική ναυτιλία μπορεί να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης μιας νέας γενιάς ναυτικών που θα διακριθεί στον διεθνή εργασιακό στίβο και θα αποκομίσει σημαντικά προσωπικά και επαγγελματ­ικά οφέλη. Καλούμε λοιπόν τους νέους ανθρώπους να

στραφούν προς τη θάλασσα για την επαγγελματ­ική τους αποκατάστα­ση, που θα τους προσφέρει παράλληλα μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσει­ς», καταλήγει ο κ. Βενιάμης.

Η καμπάνια με τίτλο «μια θάλασσα ευκαιρίες» επιλέχθηκε να πραγματοπο­ιηθεί κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αποτελούν τον τόπο συνάντησης, επικοινωνί­ας και ενημέρωσης για τους νέους ανθρώπους. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί το ναυτικό επάγγελμα και οι προοπτικές σταδιοδρομ­ίας που παρουσιάζε­ι σε όποιον το επιλέξει. [SID:14334867]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece