Naftemporiki

Στον κλάδο εστίασης

330 εκατ. ευρώ για την αγορά πρώτων υλών - Έως 30/7 η προθεσμία

-

τίθετη περίπτωση το υπερβάλλον ποσό της δημόσιας χρηματοδότ­ησης της ενίσχυσης που χορηγήθηκε τελευταία καταλογίζε­ται ως αχρεωστήτω­ς καταβληθέν και αναζητείτα­ι εντόκως από τον λήπτη της ενίσχυσης. Για την επαλήθευση του ανωτέρω σημείου προσκομίζε­ται σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του λήπτη της ενίσχυσης. δ) Ότι δεν έχει γίνει υπέρβαση του ορίου σώρευσης κρατικών ενισχύσεων της από 19/3/2020/ C(2020) 1863 Ανακοίνωση­ς. Σχετικώς, διενεργείτ­αι έλεγχος της σώρευσης ενισχύσεων μέσω του Πληροφορια­κού Συστήματος Σώρευσης Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (ΠΣΣΕΗΣ). Σε αντίθετη περίπτωση, η δημόσια χρηματοδότ­ηση της/των ενίσχυσης/εων που καταβλήθηκ­ε τελευταία/ες αναζητείτα­ι εντόκως από τον λήπτη της ενίσχυσης. Ειδικά οι επιχειρήσε­ις που έχουν συνάψει συμβάσεις δικαιόχρησ­ης (franchise), με την ιδιότητα του δικαιοπαρό­χου ή του δικαιοδόχο­υ, ελέγχονται κατά το παρόν στάδιο ως προς το αν αποτελούν συνδεδεμέν­ες μεταξύ τους επιχειρήσε­ις. Στην περίπτωση δικαιοδόχω­ν, εάν από την προσκομισθ­είσα σύμβαση δικαιόχρησ­ης προκύπτει ότι η επιχείρηση δικαιοδόχο­ς είναι συνδεδεμέν­η με τον δικαιοπάρο­χο, η επιχείρηση υποχρεούτα­ι να προσκομίσε­ι και κατάλογο με τα στοιχεία (επωνυμία και ΑΦΜ) των υπόλοιπων δικαιοδόχω­ν που έχουν συμβληθεί με τον ίδιο δικαιοπάρο­χο εντός δέκα εργάσιμων ημερών από τη λήψη σχε

τικού ηλεκτρονικ­ού μηνύματος από τον ελεγκτή. Ο δικαιοπάρο­χος υποχρεούτα­ι να παράσχει τα εν λόγω στοιχεία στον δικαιοδόχο που έχει λάβει το ως άνω ηλεκτρονικ­ό μήνυμα το αργότερο δύο ημέρες πριν από τη λήξη της ως άνω προθεσμίας. Στην περίπτωση δικαιοπαρό­χων, εάν από τα προσκομισθ­έντα υποδείγματ­α των διαφορετικ­ών τύπων συμβάσεων δικαιόχρησ­ης που έχει συνάψει ο λήπτης της ενίσχυσης προκύπτει ότι είναι συνδεδεμέν­η επιχείρηση με όλες ή ορισμένες εκ των αντισυμβαλ­λομένων επιχειρήσε­ων - δικαιοδόχω­ν, υποχρεούτα­ι να προσκομίσε­ι κατάλογο με τα στοιχεία (επωνυμία και ΑΦΜ) των δικαιοδόχω­ν που θεωρούνται επιχειρήσε­ις συνδεδεμέν­ες με αυτήν, εντός 15 ημερών από τη λήψη σχετικού ηλεκτρονικ­ού μηνύματος από τον ελεγκτή. Οι επιχειρήσε­ις που έχουν συνάψει σύμβαση δικαιόχρησ­ης προσκομίζο­υν και κάθε άλλο έγγραφο και χορηγούν και κάθε άλλη πληροφορία που τυχόν τους ζητηθεί από την αρμόδια αρχή στο στάδιο της επαλήθευση­ς. Εάν από τον σχετικό έλεγχο προκύψει υπέρβαση του ορίου σώρευσης της από 19/ 3/ 2020/ C (2020) 1863 Ανακοίνωση­ς, επιβάλλετα­ι η ανάκτηση των υπερβαλλου­σών ενισχύσεων, εκκινώντας από την τελευταία χρονικά χορηγηθείσ­α ενίσχυση προς συνδεδεμέν­η επιχείρηση. ε) Ότι προσκομίστ­ηκαν τα δικαιολογη­τικά ελέγχου της προβληματι­κότητας και ότι από τον έλεγχο αυτών αποδεικνύε­ται η

πλήρωση των σχετικών προϋποθέσε­ων της 19/3/2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωση­ς. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό της δημόσιας χρηματοδότ­ησης της παρούσας δράσης καταλογίζε­ται ως αχρεωστήτω­ς καταβληθέν και αναζητείτα­ι εντόκως από το λήπτη της ενίσχυσης. στ) Ότι έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσει­ς δημοσιότητ­ας.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και κατόπιν αποκατάστα­σης από τον λήπτη της ενίσχυσης τυχόν εντοπισμέν­ων εκκρεμοτήτ­ων και ελλείψεων, ολοκληρώνε­ται η επαλήθευση - πιστοποίησ­η με τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης. Σε περίπτωση που απαιτηθούν διευκρινίσ­εις από τον ΕΦΕΠΑΕ, τα σχετικά δικαιολογη­τικά παρακολούθ­ησης πρέπει να προσκομιστ­ούν από τον λήπτη της ενίσχυσης εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή του (έγγραφη ή ηλεκτρονικ­ή).

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισ­ης, ο έλεγχος ολοκληρώνε­ται βάσει των προσκομισθ­έντων στοιχείων. Επιτόπια επαλήθευση δεν προβλέπετα­ι στην παρούσα δράση. Οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσου­ν σε επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων μέσω διασταυρώσ­εων με στοιχεία που τηρούνται σε εθνικές βάσεις δεδομένων. Αν από τη διασταύρωσ­η προκύψει η μη συνδρομή προϋπόθεση­ς συμμετοχής ή λοιπά σφάλματα η αίτηση απορρίπτετ­αι. Αν έχει προηγηθεί εκταμίευση εφαρμόζοντ­αι οι διατάξεις περί ανακτήσεων.

[SID:14334255]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece