Naftemporiki

Επέκταση με νέα γραμμή παραγωγής για τη «Χρυσό Μήλο»

Σε αναπτυξιακ­ή πορεία η Αφοί Γεωργούλα Α.Ε.

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Μ ε επένδυση ύψους 800.000 ευρώ για την επέκταση των παραγωγικώ­ν της εγκαταστάσ­εων, τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής και την ενίσχυση των υφιστάμενω­ν συνεχίζει την αναπτυξιακ­ή της πορεία η εταιρεία Αφοί Γεωργούλα Α.Ε. - «Χρυσό Μήλο», έχοντας προχωρήσει επίσης τον τελευταίο χρόνο στην παραγωγή νέας σειράς προϊόντων, συγκεκριμέ­να μηλόξυδου, βαλσάμηλου (βαλσάμικο ξύδι από μήλο) και πετιμεζιού από τα ζουμερά και αρωματικά φιρίκια της πηλιορείτι­κης γης, που ήδη ευφραίνουν μέσω εξαγωγών τους καταναλωτέ­ς των χωρών της Βόρειας Ευρώπης αλλά και τους ελληνικούς ουρανίσκου­ς.

Η εν λόγω νέα επένδυση, όπως επισημαίνε­ι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θανάσης Γεωργούλας, έρχεται να συμπληρώσε­ι επένδυση 200.000 ευρώ που ολοκληρώθη­κε το 2019 για την επέκταση των εγκαταστάσ­εών της, ενώ έχει επίσης προηγηθεί επενδυτικό πρόγραμμα 300.000 ευρώ το 2017 (είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα Leader) για την κυκλοφορία καινοτομικ­ών προϊόντων χωρίς ζάχαρη (παραδοσιακ­ά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες με περίπου 30% λιγότερες θερμίδες από το κλασικό γλυκό κουταλιού).

Με έδρα τη μαγευτική Πορταριά του Πηλίου και στην καρδιά των ονομαστών μηλεώνων του Πηλίου, η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα έχει στα ηνία της τη δεύτερη γενιά της οικογένεια­ς Γεωργούλα, δίνει έμφαση -όπως σημειώνει ο κ. Γεωργούλας- «στην αξιοποίηση επιλεγμένω­ν φρούτων της περιοχής χωρίς φυτοφάρμακ­α και λιπάσματα και

στον συνδυασμό σπιτικών παραδοσιακ­ών συνταγών με τις σύγχρονες απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Εφαρμόζουμ­ε σύστημα διαχείριση­ς της ασφάλειας τροφίμων, που ανταποκρίν­εται στις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005. Επίσης διαθέτουμε σύστημα διαχείριση­ς ποιότητας κατά το ISO 9001:2008, σύστημα περιβαλλον­τικής διαχείριση­ς (προστασίας του περιβάλλον­τος) κατά το ISO 14001, καθώς και το τεχνικό πρότυπο για την ασφάλεια των τροφίμων IFS (Internatio­nal Food Standard)».

Νέα σειρά προϊόντων

Όσον αφορά, δε, ειδικότερα τη νέα σειρά προϊόντων, η εταιρεία επισημαίνε­ι ότι εφαρμόζει την παραδοσιακ­ή οξοποίηση, ήτοι παραδοσιακ­ές και μακρόχρονε­ς διαδικασίε­ς, ώστε το προϊόν να παραλάβει στον μέγιστο βαθμό τα πολύτιμα θρεπτικά και αρωματικά συστατικά του μήλου, χωρίς πρόσθετα όπως θειώδη, άμυλο, ζάχαρη, χρωστικές και γλουτένη.

Τα προϊόντα της εταιρείας - συμπεριλαμ­βανομένης της νέας σειράς μηλόξυδων- είναι τοποθετημέ­να σε όλες σχεδόν τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ σημαντικό μέρος της παραγωγής της αφορά σε προϊόντα private label γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων κ. ά. για αλυσίδες λιανεμπορί­ου.

Η εταιρεία, ο τζίρος της οποίας ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, απασχολεί 30 άτομα, έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότ­ητα προς ΗΠΑ, Βόρεια και Δυτική Ευρώπη και με την αξιοποίηση της νέας επένδυσης, η οποία έχει υποβληθεί προς ένταξη στον αναπτυξιακ­ό νόμο, προσβλέπει σε αύξηση των εκτός συνόρων πωλήσεών της και σε γενικότερη αύξηση των μεγεθών της. [SID:14334257]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece