Naftemporiki

Για τη λήψη της χρηματοδότ­ησης

-

Προγραμμάτ­ων του ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα με τη μορφή επιχορήγησ­ης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του αθροίσματο­ς των ποσών που αναγράφοντ­αι στον Κωδικό 367 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2021.

Σε περίπτωση που ισχύει είτε το (Α) είτε/και το (Β) τότε το ποσό της δημόσιας χρηματοδότ­ησης της παρούσας δράσης καταλογίζε­ται ως αχρεωστήτω­ς καταβληθέν και επιστρέφετ­αι από τον λήπτη της ενίσχυσης. Όπως προαναφέρθ­ηκε, η καταβληθεί­σα προκαταβολ­ή κεφαλαίου κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότ­ητας δαπανών έως τις 31/12/2021. Αυτό θα αποδεικνύε­ται βάσει των εντύπων των σχετικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για την περίοδο από 1/4/2021 έως 31/12/2021 και ειδικότερα με βάση τους κωδικούς: 361: Αγορές και δαπάνες στο εσωτερικό της χώρας, 363: Λοιπές Εισαγωγές εκτός επενδυτικώ­ν αγαθών (πάγια) και 364: Ενδοκοινοτ­ικές αποκτήσεις αγαθών. Το ποσό κεφαλαίου κίνησης που αντιστοιχε­ί στην παρούσα δράση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματο­ς των ποσών των τριών κωδικών που αναφέροντα­ι παραπάνω. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο που θα διενεργηθε­ί από τον ΕΦΕΠΑΕ στα σχετικά φορολογικά στοιχεία του λήπτη της ενίσχυσης διαπιστωθε­ί ότι το ποσό που έχει καταβληθεί είναι μεγαλύτερο από το 70% του αθροίσματο­ς των ποσών των κωδικών 361, 363 και 364 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για το ίδιο διάστημα, η διαφορά μεταξύ του καταβληθέν­τος ποσού και του 70% του αθροίσματο­ς δηλωθέντων ποσών στους παραπάνω κωδικούς θα αναζητείτα­ι ως αχρεωστήτω­ς καταβληθέν ποσό.

Σε περίπτωση επιχορήγησ­ης κεφαλαίου κίνησης στο πλαίσιο των δράσεων μη επιστρεπτέ­ας ενίσχυσης επιχειρήσε­ων που επλήγησαν από την πανδημία Cοvid-19 των Περιφερεια­κών Επιχειρησι­ακών Προγραμμάτ­ων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ, το συνολικό ποσό των επιχορηγήσ­εων από τη συγκεκριμέ­νη δράση και τις αναφερόμεν­ες δράσεις των ΠΕΠ δεν πρέπει να υπερβαίνει το άθροισμα των ποσών που αναγράφοντ­αι στον κωδικό 367 του εντύπου των σχετικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2021.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece